sreda, 24. aprila 2024.

Pokretna biblioteka

Objavljeno: 16. aprila 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Svi putnici valjevskog  prevoznika “Evropa bus” put do Beograda i nazad mogu da prekrate uz neku knjigu ili časopis iz fonda valjevske biblioteke. Projekat „Biblioteka-bus-čitanje na putu“ pokrenuli su gradska biblioteka „Ljubomir Nenadović“ i saobraćajno preduzeće „Evropa- bus“. Privilegiju da besplatno koriste knjige gradske biblioteke imaju putnici koji se voze autobusima „Evropa busa“, na kojima je naznačeno da se radi o „biblioteka-busu“.  Ulogu „bibliotekarke“ sa oduševljenjem je prihvatila kondukterka Sonja Terzić, koja je prošla obuku u gradskoj biblioteci. Direktorka gradske biblioteke Violeta Milošević kaže da su ovaj projekat pokrenuli da bi knjigu približili građanima.

Pokretna biblioteka na relaciji Valjevo-Beograd uspešno krstari već nekoliko dana. Direktorka biblioteke kaže da su prve reakcije putnika veoma pozitivne.

U pokretnoj biblioteci putnicima je u ponudi oko 15 knjiga različitih žanrova, a dominiraju domaći pisci. Beograd-Valjevo je jedina redovna domaća autobuska linija na kojoj putnici besplatno mogu da prekrate put uz knjige iz biblioteke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *