petak, 24. maja 2024.

ASNS: Krušik među retkima u kojima radnici nemaju veće primedbe

Objavljeno: 2. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- „Krušik je među retkim preduzećima u Srbiji u kojoj nema većih problema, gde se otvaraju nova radna mesta, a plate su iznad proseka. Obilazići kompanije širom zemlje susrećem se sa raznim problemima i nezadovoljstvima radnika, a na sreću, takva situacija nije u Krušiku“ , rekla je predsenica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije Ranka Savić prilikom posete valjevskoj vojnoj fabrici. Ona je razgovarala sa članovima sindikata ASNS i sa generalnim direktorom „Krušika“ Mladenom Petkovićem, a zaključak je da fabrika ima obezbeđen posao vredan 280 miliona dolara i da radnici nemaju veće primedbe.

„Sa ove perspektive predsednice sindikata, gde odlazim u razne delove Srbije, susrećem se sa otkazima, poseta Krušiku zaista predstavlja zadovoljstvo. Konkretno, razlog moje posete bila je informacija da se u vojnoj fabrici ljudi zapošljavaju na osnovu političke veze. To se, realno, ne može izbeći, ali sam od direktora  dobila uveravanje da je to svedeno na minimum i da se prilikom zapošljavanja prvenstveno vodi računa o stručnosti tih ljudi. U posao oko prijema radnika biće uključeni i sindikati, tako da će na taj način kontrola zapošljavanja biti veća“, rekla je predsednica ASNS.

Iako su plate u Krušiku iznad proseka, zaposleni se nadaju još većim zaradama, a jedna od primedbi je bila zaštitna oprema, ali je predsednica ASNS dobila uveravanje rukovodstva Krušika da će i taj problem biti rešen, kako bi bezbednost radnika bila na najvišem nivou.

 

Za dva godine 1.200 novih radnih mesta

Za dve godine vojna fabrika “Krušik” otvorila je skoro  1.200 novih radnih mesta! Do toga je došlo zahvaljujući povećanju proizvodnje, prometa i profita. Samo u prošloj godini “Krušik” je zaposlio skoro 730 radnika, a nova zapošljavanja planirana su i u prvom kvartalu ove godine, kada se očekuje puštanje u rad “kaspislane” vredne 10 miliona evra, a u kojoj će posao dobiti 120 radnika.

“ U ‘Krušiku’ trenutno zapošljavamo 2.358 radnika. Plate se isplaćuju redovno, bez ijednog dana kašnjenja. Prosečno isplaćena zarada u 2016. godini iznosi 43.507 dinara u neto iznosu. Takođe, mogu sa velikim zadovoljstvom da kažem da je ‘Krušik’ trenutno najpoželjniji poslodavac u Kolubarskom okrugu. Napominjemo da je fabrika tokom prethodne tri godine povezala radni staž za 245 zaposlena. Za uplatu zaostalih obaveza po tom osnovu i isplatu otpremnina za odlazak u penziju izdvojeno je oko 169 miliona dinara”, kaže za portal Patak online direktor “Krušika” Mladen Petković.

Jedan komentar na “ASNS: Krušik među retkima u kojima radnici nemaju veće primedbe

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *