nedelja, 26. maja 2024.

Auto-sedišta i kolica za mioničke bebe

Objavljeno: 25. aprila 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

MIONICA- Za poslednjih pet meseci u opštini Mionica rođeno je 36 beba, među kojima su i jedni blizanci. Predsednik opštine Mionica Boban Janković uručio je kolica i auto- sedišta roditeljima novorođenih beba.

Pored toga, iz budžeta opštine za 36 porodilje je obezbeđena i jednokratna novčana podrška u iznosu od po 40.000 dinara.

„Lepo je videti mlade ljude koji su odlučili da ostanu u svom mestu i da zasnuju porodice. Najlepše je biti roditelj, a mi smo tu da pomognemo. I upravo to i radimo. Uručili smo kolica, auto sedišta i novčanu pomoć za 36 beba. Nastavljamo da pružamo podršku i imamo velike planove. Ideja je da u narednom periodu organizujemo mesec roditeljstva gde ćemo uvesti nove populacione mere. Država je preduzela značajne mere u populacionoj politici, a mi ćemo kao lokalna samouprava slediti državnu politiku. Nova radna mesta, obnavljanje škole, ulaganja u obrazovanje, kulturu i sport imaju veliki uticaj na kvalitet uslova za život, rad, obrazovanje“, rekao je Janković.

Foto: Opština Mionica

Pre uručenja auto sedišta i kolica, opština je organizovala obuku za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima.

Prošle godine opština Mionica, po prvi put, opredelila jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 80.000 dinara za prvu rođenu bebu, a već sedmu godinu besplatno uručuje auto sedišta. Od 2019. godine, na inicijativu predsednika opštine Bobana Jankovića, za novorođenčad su obezbeđena i kolica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *