utorak, 21. maja 2024.

Bez vode više od 20.000 građana Valjeva

Objavljeno: 11. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Trećina Valjeva je trenutno bez vode. Kako je saopšteno, vodu nema više od 20.000 građana Valjeva. Nadležni obećavaju da će rekonstrukcija glavnog gradskog izvorišta „Paklje“, zbog kojeg su u ponedeljak počele restrikcije, biti završena do ponedeljka. Do 15. juna 30 odsto građana Valjeva, najviše onih koji su u prigradskim naseljima i visinskim delovima grada, trpeće višečasovne nestašice vode.

„ U rezervoarima Fabrike vode nivo vode je 2,4 od moguća četiri metra, što znači da se potrošnja stabilizovala i lakše možemo da planiramo isključenja potrošača. Sa izvorišta Gradac i dalje dobijamo oko 250 litara vode u sekundi, što je dovoljno tek za polovinu grada“, kaže direktor „Vodovoda“ Đorđe Pavlović.

Najgora situacija je u visinskim zonama Valjeva, poput Petog puka, Popara i Radinog brda, gde je oko 3.000 građana više od 24 sata bez vode. „ Nikoga namerno ne ostavljamo bez vode tako dugo. Jednostavno, hidraulika je loša, njihove crpne stanice i rezervoari su na najvišim kotama i do njih najteže i najsporije dolazi voda koje inače ima malo. Restrikcije biti nastavljene po režimu ’jedni isključeni-drugi uključeni’, kako bi se ograničeni fond vode što pravilnije rasporedio na sve delove grada“, rekao je direktor Vodovoda. Cisterne i kanisteri sa vodom za piće raspoređene su na 30 lokacija.

Tokom restrikcije u prethodna dva dana zabeležena je ogromna potrošnja vode, zbog čega je u jednom trenutku dve trećine Valjeva ostalo bez vode. Ekipe Vodovoda su ustanovile da je ogromnu količinu vode „povukla“ farma za proizvodnju konzumnih jaja „Fili pili“ zbog kvara na ventilu.

Više informacija na FB stranici Radio Patka https://www.facebook.com/RadioPatak?ref=hl

 

Jedan komentar na “Bez vode više od 20.000 građana Valjeva

  1. Šta će Poćuti i Otpremnini voda, jedan skladišti pare drugi samo da je funkciji, a Turčin iz Divaca se smeška doterao vodu do Divaca i tu je kraj. ostala raja da ume obranjce i i da ide po vodu, sa ovakvima nije za bolje.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *