utorak, 23. aprila 2024.

„Bolje notar sedam dana, nego advokat ceo život“

Objavljeno: 8. decembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski advokati protestovali su danas u centru Valjeva, a tokom protesne šetnje zatražili su ostavku aktuelnog ministra pravde Nikole Selakovića. Advokati su najvili da će se svakog drugog dana okupljati na Gradskom trgu sve dok država ne usvoji njihove zahteve. Oni su nosili parole na kojima je, između ostalog, pisalo „Bolje notar sedam dana nego advokat ceo život“. Valjevski advokati su pozvali građane da se priključe njihovom protestu, jer kako su rekli „štiteći pravnu državu advokati štite i prava svih građana“.

„ Ovde ima ljudi koji 40 godine rade svoj posao. Zar i oni treba da dodju kod notara koji je juče počeo da radi svoj posao i on da mu kaže da li mu je ugovor dobar ili nije? Tražimo samo da ministar pravde omogući suspenziju neustavne odredbe zakona i neka Ustavni sud odluči već jednom o našem zahtevu koji se ’kiseli’ nekoliko meseci. Ako ne funkcioniše advokatura i sudovi onda to znači da pravna država ne funkcioniše“, rekao je valjevski advokat Duško Đukanović.

U Valjevu radi skoro 100 advokata.

Jedan komentar na “„Bolje notar sedam dana, nego advokat ceo život“

  1. Bedno je što advokati ovako kevću jer im neko broji pare ispred nosa ali to nisu oni! A oni jadni brinu za građane i pravni poredak?! O kojim to oni građanima pričaju? O onim što su im mlatili tarife odokativno? Da bi neko postao notar morao je itekako da bude potkovan kao i svaki advokat. Uzgred, i da garantuje svojom imovinom da građanin neće biti oštećen! Milina mi je da sad gledam kako su se advokati uznemirili jer ministar ne popušta! Svaki trafikant mora da ima kasu, ali su advokati pošteđeni. Zašto? Ne popuštaj ministre Selakoviću!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *