ponedeljak, 24. juna 2024.

Đaci VI škole nastavu prate u hladnim učionicama

Objavljeno: 13. oktobra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Oko 720 đaka Osnovne škole „Milovan Glišić“ u valjevskom naselju Brđani nastavu prati u hladnim učenicama, zbog čega su od početka nedelje skraćeni časovi. Ta škola, iako je skoro polovina oktobra, još uvek nije nabavila mazut za grejanje. Direktorka OŠ „Milovan Glišić“ Nataša Badovinac je u kratkom razgovoru za portal Patak online rekla da je do problema došlo jer dobavljač, koji se jedini javio na teneder za nabavku mazuta, nije na vreme dopremio energente.

„Časovi su skraćeni od ponedeljka, ali će problem biti rešen već danas, kada će u našu školu stići mazut. Ne znam zašto se roditelji bune i samo da znate Opština nije ništa kriva“, rekla je direktorka škola, iako kao „krivca“ nismo označili Grad, već smo pokušali samo da saznamo zbog čega su učionice u toj školi hladne. Ona je odbila da kaže ko je dobavljač mazuta za tu školu, uz poruku  da je „dosta rekla“ i da u kancelariji ima prosvetnu inspekciju.

Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Zora Bojičić kaže da su o problemu u VI školi obavešteni tek juče oko 13 časova, kada im je direktorka škole prijavila problem, ali je dodala da bi mazut trebalo da stigne u sredu u popodnevnim satima, što se nije dogodilo.

Niske temperature u Valjevu beleže se još početkom oktobra, a valjevska toplana je grejanje pustila još 6. oktobra, tako da se nameće utisak da đaci VI škole već skoro pola meseca nastavu prate u hladnim učionicama, zbog čega su se pobunili mnogi roditelji, koji su se javili našoj redakciji.

Foto: FB OŠ „Milovan Glišić“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *