ponedeljak, 24. juna 2024.

Dr Grujičić: Jedan od nas dvojice će morati da ode

Objavljeno: 31. oktobra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- „ Razmimoilaženje sa zamenikom direktora valjevske bolnice dr Vladimirom Srećkovićem ne odražava se na rad bolnice, niti pacijenti trpe zbog toga“, izjavio je za Patak direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić. On kaže da će Ministarstvo zdravlja narednih dana odlučiti ko će od njih dvojice napustiti trenutno radno mesto u valjevskoj bolnici, navodeći da saradnja između njih dvojice nije moguća. „ Pošto smo obojica u statustu vršioca dužnosti Ministartvo treba da odluči ko ostaje, a ko ide. Ja sam Ministarstvo podrobno obavestio o dosadašnjem radu i nemogućnosti saradnje sa mojim zamenikom tako da je ovakva situacija neodrživa. Jedan od nas dvojice će morati da ode“, rekao je dr Grujičić.

Direktor valjevske bolnice kaže da njegovov zamenik i on imaju potpuno različite strategije i viziju o daljem razvoja ove zdravstvene ustanove i da zbog toga ova situacija mora što pre da se okonča. Dr Grujičić potvrđuje da je grupa lekara, među kojima su i načelnici pojedinih odeljenja, pokrenula peticiju za njegovu smenu, a kao glavnog inicijatora navodi upravo njegovog zamenika dr Vladimira Srećkovića. Dr Grujičić kaže da je to njihovo pravo i dodaje da će se o zahtevu grupe lekara valjevske bolnice takođe izjašnjavati Ministarstvo zdravlja.

Po koalicionom sporazumu između SNS i SPS mesto direktora valjevske bolnice je pripalo naprednjacima, a zamenika direktora socijalistima.

6 komentara na “Dr Grujičić: Jedan od nas dvojice će morati da ode

 1. Pa ti ćeš da odeš Grujo, pa zar ti misliš da je ovo samoinicijativno uradio tvoj zamenik, oće Mika da dovede Mitu, da vas obojicu spakuje posle u politički krš, iskreno rečeno obojica nise za to mesto dorasli.

  0

  0
  1. Vidiš, Ilija, ja se ne bih bavila predviđanjem ko će da ode, a ko neće. Zato što je to iluzorno. Dr Grujčić pominje nekakvu svoju viziju i strategiju. No, sa tom svojom strategijom i vizijom, nikada nije upoznao Stručni kolegijum Ustanove, na čijem se čelu nalazi, svoje najbliže saradnike, Upravni odbor, a samim tim ni dr Vladu Srećković. Sa druge strane, zna se, kad osoba ima iluzije, deluzije, vizije ili halucinacije da ta osoba ima veliki problem sa zdravljem. A što se tiče misije dr Grujčića, koji na mesto vd direktora dolazi tako što je praktično 8 meseci bez ikakve nadležnosti, a samim tim i odgovornosti. I baš za to vreme, njegove nenadležnosti nad Bolnicom (jer tad Ustanova beše registrovana kao Zdravstveni centar) država, dakle Ministarstvo, otpisuje deo javnog duga Bolnice Valjevo. Sve ovo je jedan veliki politički Cirkus, i jedna velika iluzija dr Grujčića, kojoj nažalost i sam podleže. I zato se ne bih usudila da prognoziram, koji mađioničar će biti na čelu te cirkuske povorke. Jer, kolege, lekare i zdravstvene radnike upšte, poštujem kao sebe samu. I nikad se ne zna, kada će ko i kako da podlegne, ili će pak uspeti da se odupre jeftinim mađioničarskim trikovima.

   0

   0
 2. Tuzna je ova zemlja koja treba da bira izmedju mladjeg,strucnijeg i nedvosmisleno moralnijeg(sto celo Valjevo zna) mr sci dr Sreckovica i politikanta dr Grujicica.

  0

  0
 3. Mita treba da bude Generalni a Dr Sreckovic njegov .zamenik.
  Njih dvojica su odlicni lekari i zelim im svako dobro.
  Dr Grujicic da se vrati na hirurgiju.

  0

  0
 4. Groteska je, je li, mesavina uzasa i smeha,sazimanje primitivnosti u jednu tacku, ovde je to jedan lik, njegova rec i delo, dr.Grujicic,van svake sumnje je ovaplocenje grotesknosti naseg trenutka,ali ne treba strahovati, dovoljno je sa osmehom i dostojanstvom primetiti njegovo jalovo i zaludno postojanje, svu prizemnost rajinskog ( podanickog ) mentaliteta koji on nosi sa sobom i u sebi,koji on i, bukvalno, zivi te znati kod koga je cestitost i postenje, hrabrost i istina,bas one koje HIPOKRAT zakletvom naziva…Vlado, moje postovanje za Tebe…

  0

  0
  1. Imenjace sta to pricas zbog njega koliko valjevski medicinara , godinama nema sanse da se zaposli u svom gradu. Vec u Bg i ko zan gde.

   0

   0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *