nedelja, 26. maja 2024.

Filmski program za predstojeći vikend

Objavljeno: 15. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Narednog vikenda za ljubitelje filma u velikoj sali Centra za kulturu organizovana je projekcija pet filmskih ostvarenja. U sobotu, 17. juna, od 19 časova, prikazuje se film „Automobili“. Iznenađen novom generacijom super brzih trkača, legendarni Munja Mekvin (glas Ovena Vilsona) iznenada će biti izguran iz sporta koji voli. Da bi se vratio u igru, biće mu potrebna pomoć ambiciozne mlade mehaničarke, Kruz Ramirez, koja ima sopstvene planove za pobedu, plus inspiracija pokojnog fantastičnog Hadson Horneta i još par neočekivanih obrta. Dokazujući da broj 95 još uvek nije gotov, proveriće srce šampiona na najvećoj pozornici Piston kupa.

Istog dana od 21 čas prikazuje se film „Mumija“. Spektakularna, nova filmska verzija legende koja je fascinirala kulture širom sveta od nastanka civilizacije „Mumija 3D“ stiže i u valjevski bioskop. Reditelj filma Aleks Kurcman na vrlo interesantan način u njemu oživljava čudovišta poput Drakule, Frankenštajna, lovca na vampire Van Helsinga i čudovišta iz Crne Lagune.

Naizgled bezbedno smeštena u grobu duboko ispod pustinje, drevna princeza (Sofija Butela) kojoj je sudbina nepravedno oduzeta, budi se u današnje vreme i sa sobom donoci zlo koje je raslo preko hiljadu godina i užase koji prkose ljudskom poimanju. Od očaravajućih pustinja Srednjeg Istoka, kroz skrivene lavirinte ispod današnjeg Londona, „Mumija“ donosi iznenađujući intenzitet i balans čuda i uzbuđenja u maštovitom novom filmu koji uvodi novi svet bogova i čudovišta.

Tom Kruz predvodi glumačku ekipu uz mladu francusku glumicu Sofiju Butelu, koja tumači lik mumije, a u njemu glume i Anabel Volis, Džejk Džonson, Kortni B. Vons i Rasel Krou.

 U nedelju u 17 časova je druga projekcija filma „Automobili“, dok se od 19 časova prikazuje film „Čuvari plaže“.  „Čuvari plaže“ prate odanog spasioca Miča Bjukenona (Džonson) dok se sukobljava s drskim novim regrutom (Efron). U 21 čas na repertoaru je film „Čudesna žena“. Igraju: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, David Thewlis. Pre nego je postala Wonder Woman, bila je Diana, princeza Amazonki, obučena da bude nepobediva ratnica. Odrasla na zaštićenom rajskom ostrvu Themišcira, na kojem žive samo žene. Akcija kreće kada se američki pilot sruši na njihovu obalu i ispriča priču o masivnom sukobu u spoljnom svetu. Diana tada napušta svoj dom, uverena kako može zaustaviti sukob. U borbi protiv muškaraca, Diana će otkriti svoju najveću snagu…i svoju sudbinu.

Karte po ceni od 250 dinara su u prodaji na dan projekcije na blagajni Centra za kulturu.

 

 

 

Jedan komentar na “Filmski program za predstojeći vikend

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *