utorak, 21. maja 2024.

Grob Ljube Popovića opet neodržavan i zarastao u travu

Objavljeno: 19. maja 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Kao i u nekoliko navrata prošle godine, grob akademika Ljube Popovića ponovo je zarastao u travu jer ga tokom epidemije korona virusa gradska čistoća JKP “Vidrak” nije održavala.

Jedan od najvećih jugoslovenskih slikara svih vremena, počasni građanin Valjeva i osnivač Moderne galerije, sahranjen je 12. avgusta 2016. godine na Vidikovcu u naselju Brđani, nedaleko od kuće u kojoj je odrastao.

Na žalost, njegov grob, na koji je pre dve godine stavljena nadgrobna ploča, rad pejzažnog arhitekte Nebojše Lola Anića, ne održava se redovno, pa je ovih dana slika celog prostora gde je sahranjen slična prošlogodišnjoj – zbog bujanja vegetacije Ljubin grob preplavi trava, a njena visina gotovo sakrije krst iznad njegovog groba.

Podsećamo, prošle godine je grob Ljube Popovića bio tako neodržavan gotovo do pred godišnjicu njegove smrti, dok dvojica žitelja Brđana, fotoreporteri Dragan Krunić i Milan Pantelić, nisu sami odlučili da prostor pokose od trave, korova i šiblja, uklone otpad i na taj način upristoje ambijent. Ovog proleća, međutim, kako pričaju meštani tog dela Brđana, ekipe JKP “Vidrak” još od proglašenja epidemije i vanrednog stanja nisu dolazile da održavaju ovu parcelu koja se nalazi u vlasništvu Grada Valjeva.

Po nezvaničnim informacijama, “Vidrak” je planirao da u petak sredi prostor oko groba Ljube Popovića.

3 komentara na “Grob Ljube Popovića opet neodržavan i zarastao u travu

 1. Svako ko nije zlonameran, mogao je da vidi u planu kosenja za ovu nedelju da je Ljubin grob stavljen u plan za kosenje i danas ce ljudi kositi taj deo grada. Veliki je grad, treba stici sve to, a nemaju oni ne znam koliko ljudstva. Jako ne neobicno da se nakon objavljivanja nedeljnog plana ovakvi tekstovi forsiraju, verujem da niste imali losu nameru, ali mogao se neko raspitati pre bilo cega.

  3

  3
 2. Nije mu tu mesto. Srbi svoje mrtve sahranjuju na grobljima, Ljubinom grobu je mesti na groblju ili neka ga tera Brka sa povleskih magli kod njega na Povlen i gleda svaki dan.

  4

  3
 3. O svom bliskom pokojniku i njegovom grobu,prvo treba da misli porodica i familija pa tek onda ostali.Zasto nije ogradjeno grobno mesto ako vec nije na groblju?

  3

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *