sreda, 19. juna 2024.

Ima zainteresovanih za zakup skijališta na Divčibarama

Objavljeno: 10. decembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Jedino rešenje za skijalište „Crni vrh“ na Divčibarama je veštačko osnežavanje staze, jer dosadašnje iskustvo pokazuje da zbog malog broja snežnih dana, od otvaranja ovo skijalište samo pravi gubitke. Pošto u gradskoj kasi nema para za taj posao, koji košta oko 300.000 evra, pred članovima Gradskog veća će se do kraja godine naći predlog „Valisa“ da se skijalište na Divčibarama izda nekome ko je spreman da investira u taj projekat.

Aleksandar Mijailović, direktor „Valisa“, ustanove koja gazduje skijalištem na Divčibarama, za „Patak“ kaže da je takav predlog čelnicima Valjeva dostavio pre više od mesec dana, a o tome bi narednih dana i formalno trebalo da se izjasne članovi Gradskog veća. Mijailović je rekao da ima više osoba koje su spremne da ulože u veštačko osnežavanje skijališta na Divčibarama. „Moguće je da će do toga doći već ove sezone, jer postoje mobilni topovi za veštačko osnežavanje, za čije postavljenje je potrebno dva dana, a onda bi zakupac naredne sezone nabavio topove i ostalu opremu za osnežavanje staze“, rekao je Mijailović.

Bez veštačkog osnežavanja nema ni skijaške sezone, a „Valis“ pravi samo gubitke. Tako je prošle sezone snega bilo samo dva dana u decembru i dva dana u januaru. Mijailović kaže da samo priprema skijališta košta dva miliona dinara, tako da je računica prosta i ukazuje na to da bez veštačkog osnežavanja staze nema ni profita.

Kako saznajemo, na Divčibarama trenutno ima oko 10 centimetara snega, ali to nije dovoljno čak ni za rad male staze kod hotela “Pepa”.

Jedan komentar na “Ima zainteresovanih za zakup skijališta na Divčibarama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *