ponedeljak, 22. jula 2024.

Od početka godine deset napada pasa lutalica na mališane

Objavljeno: 6. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Nakon poslednjeg napada psa lutalice na valjevskim ulicama, broj ujedene dece od strane pasa popeo se na deset. Grad je u prvoj polovini ove godine na ime naknade štete zbog napada pasa lutalica već isplatio 3,7 miliona dinara.

Od početka ove godine zbog napada pasa lutalica gradskim vlastima je podneto više od 100 zahteva za naknadu štete. Na ime naknade štete građanima zbog ujeda lutalica isplaćeno je 1,9 miliona dinara, a poljoprivrednicima zbog napada na domaće životinje 1,8 miliona dinara. Procena koliko napuštenih pasa ima na valjevskim ulicama ne postoji, a azil za njihov smeštaj u Zlatariću, koji ima kapacitet 200 pasa, stalno je pun.

Poslednji slučaj napada dogodio se tokom “Tešnjarskih večeri” u blizini kafića na staroj autobuskoj stanici, kada je troipogodišnju devojčicu napao pas lutalica, a dete je zadobilo dva ujeda na obrazu, zbog čega joj je pomoć ukazana u Urgentnom centru.

“Ćerkica je išla tik pored moje leve noge. Primetio sam psa koji je sedeo, a dete je pružilo ruku prema njemu, pošto ona voli pse a i sami ih imamo kući. Međutim, on je neverovatnom brzinom krenuo prema njenoj glavi. Uspela je samo da se okrene nazad, ali ju je dohvatio za obraz dva puta, pre nego što sam uspeo da ga šutnem i da je odbranim”, ispričao je devojčicin otac M.M.

Po njegovim rečima, roditelji će odlučiti da li će podneti tužbu protiv Grada zbog napada psa lutalice.

3 komentara na “Od početka godine deset napada pasa lutalica na mališane

  1. Nema odustajanja od tuzbe , pa dete su ti napali psi , pa zar imas razmisljanja uopste dok se provode piju, jedu kao sinoc na Platanima , a nemaju da naprave pravi azli za pse lutalice . Drugo odgovornost onog multripraktik Gajic Milana koji je predsednik nekekomisije i koji kaze treba slikati ujed psa tj psa , ej narode pa ne dozvolimo da nas neko ponizva a kada se radi o deci to je svaka prica sa njima ili bilo ko ENDE.

    3

    3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *