četvrtak, 29. februara 2024.

Otkazan koncert Željka Samardžića

Objavljeno: 12. januara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Koncert Željka Samardžića, najavljen za doček Srpske nove godine u Valjevu, je ot5kazan zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Pored toga otkazani su i drugi najavljeni programi namenjeni deci.

“Zbog naglog porasta broja zaraženih i sve nepovoljnije epidemiološke situacije na teritoriji grada Valjeva, a s ciljem zaštite zdravlja građana, grad Valjevo i Centar za kulturu Valjevo, kao organizatori programa obeležavanja dočeka Srpske nove godine, doneli su odluku da programe 13,14. i 15. januara otkažu”, objavljeno je večeras na zvaničnom sajtu Grada Valjeva.

Šta je sada novo saznalo rukovodstvo Valjevo što nije znalo ranije?

Vest da će u Valjevu biti organizovan doček Srpske nove godine, u trenutku kada je u čitovoj Srbiji, nakon novogodišnjih praznika ponovo “buknula” korona, iznenadila je mnoge. U danu kada je valjevski Dom zdravlja (6. januar) saopštio da će od 10. januara,zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ponovo preći u kovid režim rada, Centar za kulturu je objavio poziv za „uslugu organizovanja obeležavanja dočeka Srpske nove 2022. godine“.

Nakon toga, u istom danu, u ponedeljak, 10. januara, na zvaničnom sajtu Grada Valjeva su, jedna pored druge, objavljene informacije da se Dom zdravlja vraća u kovid sistem i da će Grad Valjevo organizovati doček Srpske nove godine.

Sajt Grada Valjeva

Odluka o odustajanju od dočeka doneta je samo dva dana nakon potpisivanja ugovora, vrednog 2,6 miliona dinara bez PDV-a, sa firmom iz Kovina, koja je trebalo da organizuje doček Srpske nove godine. Postavlja se pitanje zbog čega je rukovodstvo Valjeva uopšte odlučilo da organizuje doček Srpske nove godine, kada se nakon novogodišnjih praznika drastično povećao broj novozaraženih, kao i broj pregleda u Kovid ambulanti.

Takođe, nejasno je šta je večeras gradsko rukovodstvo novo saznalo kada je dogovoreno da se odustane od proslave, što nisu znali u trenutku kada su se odlučili za organizovanje dočeka Srpske nove godine.

Da li se i u ovom slučaju, kada je doneta konačna odluka o otkazivanju proslave, čekalo “mišljenje Beograda” ili reakcija drugih gradova u Srbiji, nije poznato, ali je jasno da se nije vodilo računa o građanima, jer da jeste, proslava Srpske godine ne bi ni bila zakazana u trenutku kada su ogromni redovi ispred Kovid ambulante valjevskog Doma zdravlja, kada se u bolnici mnogi bore za život i kada su zbog korona virusa mnogi građani ostali bez svojih najmilijih.

Kako nezvanično saznajemo, planirani koncert Željka Samardžića biće održan 14. febrauara, ukoliko epidemiološka situacija bude bolja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *