subota, 20. jula 2024.

Plaćanje duga uz otpis kamate

Objavljeno: 21. februara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
JKP "Vidrak"

VALJEVO- Građani koji imaju dug prema JKP „Vidrak“ u narednih šest meseci imaju mogućnost da dug za uslugu iznošenja komunalnog otpada plate uz otpis kamate ili na 12 rata.

U odluci koju je doneo Nadzorni odbor JKP „Vidrak“ se navodi da ukoliko korisnik isplati celokupan dug biće mu otpisana zaračunata kamata.

„Ovom odlukom predviđen je i uslovni otpis kamate sklapanjem sporazuma o načinu izmirenja duga na 12 rata koji sadrži kamatu pod važećim uslovima za sklapanje sporazuma o regulisanju duga“, navodi se u ovoj odluci.

Pored toga, predviđene su i olakšice za one korisnike koji su ušli u postupak prinude naplate. Njima će biti otpisana kamata pod uslovom da izmire ukupan dug i sve nastale sudske troškove i troškove javnog izvršitelja.

„Postoji i mogućnost uslovnog otpisa kamate sklapanjem sporazuma o načinu izmirenja duga na 12 rata, obračunate od dana utuženja do dana sklapanja sporazuma i utužene kamate pod uslovom da korisnik izmiri i sve nastale sudske troškove i troškove javnog beležnika i da saglasnost za zaduživanje za eventualne naknadne troškove nastale obustavom postupka“, navedeno je u ovoj odluci.

Kako je saopšteno iz JKP „Vidrak“ građani će ove povoljnosti moći da iskoriste od danas do 31. avgusta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *