sreda, 24. jula 2024.

Predsednik Vučić obilazi radove u Divcima

Objavljeno: 23. marta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će u 10 časova obići radove na izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca, koja će Valjevo povezati sa auto-putem „Miloš Veliki“. To je objavljeno na zvaničnom sajtu predsednika Srbije, dok od gradskog rukovodstva i njihove PR službe nije stiglo obaveštenje o poseti predsednika Srbije valjevskom kraju.

Pripremni radovi na izgradnji brze saobraćajnice počeli su krajem juna prošle godine kada je gradilište obišao predsednik Srbije, koji je tada poručio da je izgradnja ovog puta važna za ceo Kolubarski okrug.

„Valjevci će izgradnjom brze saobraćajnice dolaziti do auto-puta za 10 minuta, a do Beograda za 35 minuta. Pored toga saobraćajnica će otvoriti nova radna mesta i povećati stopu zapošljavanja“, poručio je tada predsednik Srbije.

Put gradi kineska kompanija “Čajna Šandong”, a radovi bi trebalo da budu okončani do kraja 2022. godine. Ukupna dužina ove deonice iznosi 18,3 kilometra, a radovi su vredni 158 miliona evra. Na trasi će se nalaziti 25 objekata, jedna petlja i 19 mostova, a brza saobraćajnica imaće po trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

Foto: obilazak pripremnih radova prošle godine

Patak online

10 komentara na “Predsednik Vučić obilazi radove u Divcima

 1. U Divcima nema nikavih radova, prolazim tuda cesto. Ako i kad naprave vezu Valjevo autoput, odnosno povezu postojece 4 trake od 8 Km koje vode do centra, bice potrebno 20 min od centra do autoputa i jos 20 min do Surcinske petlje, a zatim od 20 do 30 do Bgd, posto Surcin nije Bgd. Ukupno najmanje 1 sat od centra Valjeva do Bgd, to je svakako dobr avest, ali najava je pogresna, klasicna propaganda.

  1

  3
  1. Druže, najava da dolazi predsednik nije propaganda već zeleno svetlo u Valjevu. Ako toliko često prolaziš kroz Divce bolje malo uspori i pogledaj radove, a često stoji i radar.

   0

   0
 2. Ovo je prilika da se obiđu radovi, utvrdi da li teku dobrim tempom i da se odgovorna lica podstaknu da se radovi intenziviraju. Dobre saobraćajnice su od vitalnog značaja, ne samo za povezanost između gradova, opština i naselja, već i za obezbeđivanje boljih uslova za život i razvoj.

  0

  0
 3. Da su svi Vučićevi prethodnici ovoliko bili posvećeni i zalagali se za razvoj zemlje i za naše nacionalne interese, već bismo bili u EU.

  0

  1
 4. Ti druze izgleda gledas drugacijim ocima od ostalih ili si omasio lokaciju, skreni u Divcima za Mionicu, pa pogledaj malo bolje.

  1

  0
 5. Vest da će predednik doći u Divce je obradovala Valjevce. Gasifikacija grada će rešiti problem zagađenog vazduha.

  0

  0
 6. Da se ne lazemo, ovu saobracajnicu cekamo godinama i sad kad je konacno pred ostvarenje zelja svih Valjevaca, nista nece spreciti Valjevo da ubrzano razvija ekonomiju i dovodi nove investitore, kao i fabrike.

  0

  0
 7. Ulaganje u brzu saobraćajnicu jeste pravi put za dolazak investicija u grad na Kolubari. Bićemo povezani na autoput Miloš Veliki , a već imamo najvu dolaska 2 nemačke fabrike.

  1

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *