petak, 12. aprila 2024.

Privedeni aktivisti „Lokalnog fronta“

Objavljeno: 23. marta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Dvojica aktivista „Lokalnog fronta“ Željko Trifunović i Adam Radosavljević, koji su zajedno sa drugim aktivistima pokušali da istaknu transparent u Divcima, na trasi kojom je kasnije prošao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je obilazio radove na izgradnji brze saobraćajnice, privedeni su u policiju i biće popodne saslušani u Osnovnom tužilaštvu u Valjevu.

Aktivista „Lokalnog fronta“ i odbornik u gradskom parlamentu Ljubomir Radović kaže da je da su transparentom na kome je pisalo „Nisi dobrodošao“ želeli da upute poruku predsedniku Srbije, međutim, u tome ih je sprečila policija, koja je pre dolaska predsednika uhapsila dvojicu aktvista.

„Aktivisti Lokalnog fronta su želeli da upute parole namenjene direktno predsedniku, a tiču se fabrike Krušik i izvlačenja novca iz te fabrike i za naš utisak o tome da li on treba s ponosom da dolazi u naše krajeve barem dok su ta pitanja otvorena. I desilo se ono što je karakter ove vlasti u Srbiji, a to je da je nedemokratska i autokratska. Dvojica aktivista Lokalnog fronta su privedena, o njima se ništa ne zna, znamo samo da su im oduzete isprave, telefoni, fotoaparat“, rekao je Radović.

Zvaničnim saopštenjem za javnost oglasila se valjevska policija, koja navodi da su dve osobe uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

„Oni se sumnjiče da, uprkos naređenju policijskih službenika, nisu hteli da se sklone sa puta u Divcima, kojim je trebala da prođe štićena ličnost. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu“, navodi se u policijskom saopštenju.

Patak online

Jedan komentar na “Privedeni aktivisti „Lokalnog fronta“

  1. Krivicna prijava za transparent…sta cemo sa bilbordom u Bg…gde se zeli brzo ozdravljenje bati Andreju….to nije krivicna prijava…najboljeg advokata da im nadjete….da nadje osnov da oni tuze policiju….koga su oni uznemiravali…sram ih bilo…krivicna prijava

    5

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *