subota, 13. jula 2024.

Skupština usvojila da se iz budžeta plati dug gradskih apoteka

Objavljeno: 24. februara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na jučerašnjoj sednici odbornici Skupštine grada usvojili su predlog zaključka sa izveštajem o neizmirenim obavezama Zdravstvene ustanove Apoteka „Valjevo“ i utvrdili predlog Odluke o prihvatanju izmirenja neizmirenih obaveza ove ustanove.

Na osnovu Izveštaja o sprovedenom postupku kontrole nad radom i poslovanjem zdravstvenih ustanova od 13.10.2020. godine, utvrđeno je da kod ZU Apotekarska ustanova „Valjevo“, nastupila trajna nesposnobnost plaćanja i prezaduženost. Navedenim Izveštajem iskazana su dugovanja za obaveze i poslovanja – obaveze prema dobavljačima i obaveze prema zaposlenima. ZU Apoteka „Valjevo“ na dan 31.12.2020. godine iskazala je obaveze za neisplaćene zarade za zaposlene, troškove za dolazak na rad i odlazak sa rada zaposlenih, dela neisplaćene jubilarne nagrade i obaveze ustanove prema dobavljačima u iznosu od 7.167.919,37 dinara.

Odbornici Skupštine su usvojili i dopunu Odluke o određivanju naziva ulica i drugih delova naseljenog mesta Valjevo. Odlukom se usvojena promena dela trase Birčaninove i Rajićeve ulice, koja se od sada zove Ulica Slobodana Lazića – Cimera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *