subota, 20. aprila 2024.

Uspeh mladog valjevskog matematičara

Objavljeno: 28. aprila 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Mihailo Timotić, učenik sedmog razreda u Valjevskoj gimnaziji, osvojio je drugu nagradu na republičkom takmičenju u Nišu i plasirao se na “Srpsku matematičku olimpijadu“ koja će biti održana 23. maja u Valjevskoj gimnaziji. Na Republičkom takmičenju treću nagradu osvojio je Jovan Marković, učenik šestog razreda OŠ “Milovan Glišić”. Treće mesto je pripalo i učeniku osmog razreda OŠ “ Nada Purić” Đorđu Trifunoviću, kao i učenici Valjevske gimnazije Anđeli Mišković.

Na konferenciji za novinare u gimnaziji, Mihailo Timotić je rekao da se za državno matematičko takmičenje pripremao ozbiljno. Prethodno je na republičkom iz fizike osvojio treću nagradu, a zatim i zlatnu medalju na Međunarodnom matematičkom takmičenju “Kengur bez granica”.

Pored Mihaila, u Valjevskoj gimnaziji su predstavljeni i drugi učenici koji su ostvarili uspehe na nedavnim takmičenjima. Učenica osmog razreda Nina Matić je sa trećom nagradom na državnom takmičenju ostvarila plasman na “Srpsku fizičku olimpijadu”. Učenici trećeg razreda Stefan Isailović i Marko Todorović su se sa drugom, odnosno, trećom nagradom sa državnog takmičenja, plasirali na “Balkansku geografsku olimpijadu”. Najzad, maturantkinja Sara Ristić je na nedavno održanom beogradskom maratonu istrčala celu trasu od 42,5 kilometara i osvojila 35. mesto. Njen sportski uspeh je utoliko veći ako se zna da je Sara prestala da trenira atletiku zbog povrede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *