subota, 20. jula 2024.

„Uzmi sam, a plati ako imaš“

Objavljeno: 18. februara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  „Uzmu sam, a plati ako imaš“! Ovo je parola pod kojom jednu deceniju kukuruzno brašno prodaje vodeničar Dragan Živanović iz valjevskog sela Pričević! U „Đedinoj vodenici“, na reci Obnici, pored glavnog puta za Loznicu, vrata su širom otvorena, a na zidu je napisano obaveštenje da građani sami uzmu brašnu, a da novac, ako imaju, ostave u drvenu kasu!

„ Do sada niko nije uzeo brašno, a da ga nije platio! Već oko 10 godina radim na ovaj način, jer imam puno obaveza oko poljoprivrednog gazdinstva. U početku ostavljao sam manje količine brašna, računajući da ako neki i ne plate, neću imati veću štetu, međutim, poštenje i poverenje se potpuno isplatilo i moje mušterije su pokazale da u ovim ludim vremenima nisu izgubili osnovne moralne vrednosti. Do sada nisam doživeo nijedno neprijatno iskustvo sa mušterijama, koje najčešće i ne vidim“, priča ovaj vodeničar.

Da i samu kupci pozitivno reaguju na ovu neobičnu prodaju brašna u vodenici u Pričeviću svedoči i knjiga utisaka, koja je ispunjena brojnim porukama koje ostavljaju kupci iz valjevskog kraja, ali i drugih delovima Srbije, bivših jugoslovenskih republika, SAD, Kanade. U knjizi utisaka mnogi su napisali „da ovako nešto ne postoji nigde u svetu“!

„ Iako živimo u kriznom vremenu, gde su mnogi ljudi ostali bez posla, ipak su sačuvali vekovima stečene vrednosti, a to je poštenje! Prošle godine objavio sam knjigu utisaka pod nazivom ’Život i poverenje se samo jednom gube’. U toj knjizi ima oko 600 utisaka mojih mušterija, sa svih kontinenata“,  kaže Živanović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *