ponedeljak, 4. decembra 2023.

Za protivgradne rakete dva miliona dinara

Objavljeno: 12. maja 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  U valjevskom kraju protivgradne stanice, u proseku, imaju po tri rakete na raspologanju za slučaj da je potrebno dejstvo. S obzirom na to da taj broj nije dovoljan, gradska vlast je i ove godine odlučila da finansira nabavku određenog broja protivgradnih raketa. Član Gradskog veća Nikola Radojičić kaže za Patak online da je za te namene iz gradska kase izdvojeno dva miliona dinara, a zahvaljujući tom novcu biće kupljene 74 protivgradne rakete.

„Raspisali smo tender za nabavku protivgradnih raketa. U Srbiji samo tri fabrike proizvode protivgradne rakete, a među njima je i valjevski ’Krušik’. Očekujem da celokupan posao bude zavšen do kraja nedelje, a nakon toga ćemo protivgradne rakete predati Radarskom centru. Na valjevskom području imamo 31 protivgradnu stanicu i one nemaju dovoljan broj raketa, tako da smo zbog toga odlučili da što uđemo u proceduru nabavke protivgradnih raketa“, kaže Radojičić.

Pored toga, iz gradske kase je izdvojeno dva miliona dinara za strelce u valjevskom kraju, tako da će strelci dobiti jednokratnu novčanu naknadu od po 27.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *