utorak, 30. aprila 2024.

Stigla samo jedna ponuda za kupovinu Valjevske pivare

Objavljeno: 18. decembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za kupovinu Valjevske pivare, do juče, kada je bio zadnji rok, stigla je samo jedna ponuda. Otvaranje ponuda je zakazano za danas, a kako nezvanično saznajemo, za kupovinu Valjevske pivare zainteresovano je preduzeće koje se takođe bavi proizvodnjom piva. Nakon prve neuspešne prodaje Valjevske pivare država je odlučila da u drugom pokušaju nađe novog vlasnika najstarijem privrednom kolektivu u gradu na Kolubari. Ministarstvo privrede objavilo je drugi javni poziv za privatizaciju akcionarskog društva za proizvodnju piva i bezalkoholnih pića Valjevska pivara, po početnoj ceni od 3.523.630 evra.

Predviđena je prodaja 100 posto kapitala, odnosno paket akcija sastavljen od 1.000.151 akcije u vlasništvu Vlade Srbije i to za 50 odsto nižoj ceni u odnosu na ranije procenjenu vrednost kapitala od 7.047.260 evra, koliko je bila i početna cena pri prvom tenderu za prodaju ovog preduzeća. Pravo učešća u postupku privatizacije imala su domaća i strana, fizička i pravna lica, kao i konzorcijum pravnih i fizičkih lica. Rok za prijavu je istekao 17. decembra, dok je otvaranje ponuda zakazano za danas.

Da podsetimo, za kupovinu Valjevske pivare prema javnom pozivu od  6. septembra koje je objavilo Ministarstvo privrede, nije bilo zainteresovanih. Inače, Valjevska pivara trenutno zapošljava oko 200 radnika, a posednjih pet godina beleži izuzetne rezultate u poslovanju.

 

2 komentara na “Stigla samo jedna ponuda za kupovinu Valjevske pivare

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *