utorak, 30. aprila 2024.

Za protivgradne rakete tri miliona dinara

Objavljeno: 11. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U gradskom budžetu ove godine je izdvojeno tri miliona dinara za nabavku protivgradnih raketa za valjevske strelce. Ove godine protivgradne rakete su kupljene od kruševačkog „Trajala“, koji je se jedini javio na javnu nabavku za kupovinu protivgradnih raketa i dostavio ponudu od dva miliona i 430.000 dinara bez PDV-a. Novcem iz gradske kase je kupljeno 90 protivgradnih raketa, koje će ovih dana biti uručene Radarskom centru RHMZ na Blizonjskom visu.

Zbog nedostatka para protivgradne stanice širom Srbije već godinama nemaju dovoljan broj protivgradnih raketa. Slična situacija je i u Valjevu, zbog čega lokalna vlast svake godine izdvaja novac za nabavku protivgradnih raketa, da bi se zaštitili usevi u valjevskim selima.

Prošle godiine je iz gradskog budžeta izdvojeno tri miliona dinara za kupovinu 90 protivgradnih raketa. Na valjevskom području postoje 33 protivgradne stanice. Od 15. aprila u funkciji će biti 13 automatskih protivgradnih stanica na valjevskom području, dok će na ostalima dejstvovati protivgradni strelci.

Pored tri miliona dinara, koliko je u gradskoj kasi opredeljeno za nabavku protivgradnih raketa, u budžetu je izdvojeno i 2,5 miliona dinara za isplatu naknade strelcima na protivgradnim stanicama na valjevskom području.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *