utorak, 30. aprila 2024.

Nastavljeni radovi na vodovodu ka Brankovini

Objavljeno: 19. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon skoro 11 godina valjevski Vodovod je prošle sedmice nastavio izgradnju vodovodne mreže  od Valjeva do Brankovine. Reč je o drugoj fazi radova, koju sa 14 miliona dinara finansira država, a sredstva su obezbeđena u okviru budžetskog fonda Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Vodovod će u ovoj investiciji učestvovati sa 1,5 miliona dinara, a predviđeno je da radovi budu završeni do 20. oktobra.

“Ova faza podrazumeva izgradnju magistralnog cevovoda od crpne stanice u Ulici Braće Veličković do rezervoara na brdu Kličevac. Reč je o potisnom cevovodu čijom izgradnjom će biti stvoreni uslovi za obezbeđivanje dovoljne količine vode koja će moći da se dopremi do rezervoara na Kličevcu, nakon čega će uslediti sledeća faza radova do Divljeg brda gde je predviđena izgradnja velikog rezervoara odakle bi voda prirodnim padom išla ka Brankovini, Balačkoj i Goloj Glavi. Nadam se da će sve ići predviđenom dinamikom i da će radovi biti završeni na vreme. Isto tako se nadam da ćemo i naredne godine moći da očekujemo sredstva za nastavak radova, odnosno za treću i četvrtu fazu, kako bi uspeli da realizujemo ovaj jako značajan projekat za Brankovinu ali i da se sa cevovodom dođe do Gole Glave i na taj način praktično pokrijemo sva mesta do same granice naše lokalne saomuprave“, kaže Đorđe Milanović, direktor JKP Vodovod “Valjevo“.

Đorđe Milanović

Pored ovih radova nastavljeno je i širenje seoske vodovodne mreže od fabrike vode u Valjevskoj Kamenici prema selu Stapar. Trenutno je na ovaj sistem priključeno 180 domaćinstava, a kada se uradi 3,6 kilometara nove vodovodne mreže i izgradi crpna stanica, voda za piće stizaće u još 100 domaćinstava u delu Kamenice i Stapara. Vrednost ovih radova je blizu 17 miliona dinara, od čega meštani obezbeđuju 30 posto sredstava.

“Ovi radovi bi trebalo da budu završeni do kraja novembra kada će na mrežu moći da se priključe novi korisnici. Za priključenje na vodovod iz Kamenice zainteresovani su i žitelji Beomuževića tako da se nakon okončanja radova u Staparu stvara mogućnost da nastavimo ka ovom selu i odatle produžimo do Pričevića, što bi bilo jako značajno za taj kraj. Narednih dana počeće izrada projektne dokumentacije i za mrežu ka Oglađenovcu, Osladiću i Miličinici, kako bi iskoristili mogućnosti koje imamo i da pokušamo da u narednih godinu i po dana sva sela koja gravitiraju ka Kamenici snabdemo vodom za piće“, najavljuje direktor valjevskog Vodovoda.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *