utorak, 30. aprila 2024.

Podignuta optužnica protiv policajca

Objavljeno: 24. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Protiv mioničkog policajca V. Ž. (42) Više tužilaštvo u Valjevu je podiglo optužnicu zbog nedozovoljenih polnih radnji nad 13-godišnjom devojčicom, koja je školska drugaricom njegove ćerke, saznaje Patak online. Optužnica ga tereti za krivično delo obljube nad detetom mlađim od 14 godina, za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 12 godina.

Kako saznajemo, tužilaštvo ga tereti da je od marta do  sredine juna ove godine, kada je uhapšen, koristeći emocionalnu nezrelost devojčice, s njom stupio u kontakt, a potom počinio nedozvoljene polne radnje. Istraga je pokazala da policajac nije devojčicu prisiljavao na seksualne odnose. To je i u svom iskazu pre podizanja optužnice potvrdila i devojčica, a njenu izjavu su sudski veštaci psihijatrijske struke ocenili kao verodostojnu. Veštačenjem je utvrđeno da je devojčica, koja je školska drugarica optuženog policajca, fizički zrelija u odnosu na njenu generaciju, međutim, utvrđeno je da je dete emocionalno nezrelo.

“To se videlo između ostalog po njenoj izjavi da misli da se zaljubila u muškarca koji je znatno stariji od nje. Policajac je iskoristio nezrelost devojčice, preko ćerke s kojom se družila u školi i van nje, približio se devojčici i stekao njeno poverenje. Pored toga, iskoristio je i to što je devojčica, koja je dete razvedenih roditelja i živi sa majkom, često bila sama u popodnevnim i večernjim satima, jer joj je majka radila drugu smenu. U periodu od marta do juna on je više puta dolazio do devojčicu i svojim automobilom je vozio u okolna mesta, gde su imali seksualne odnose”,  navode naši izvori bliski istrazi.

Čitav slučaj je otkriven kada je majka devojčice pronašla u njenom telefonu eksplicitne poruke, koje je razmenjivala sa optuženim policajcem. Policajac, koji je uhapšen sredinom juna, branio se ćutanjem. Nakon hapšenja V. Ž. je odmah suspendovan sa posla do okončanja postupka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *