utorak, 30. aprila 2024.

Akcija „Podrži škole, a ne brend“

Objavljeno: 27. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevac Dušan Perić, predsednik Udruženja građana „Dobri ljudi“,  pokrenuo je akciju prikupljanja novca sa idejom da se za valjevske osnovne i srednje škole obezbede lopte! Akcija se sprovodi pod parolom „Podrži škole, a ne brend“, a njen inicijator Dušan Perić je na društvenim mrežama objavio da se na ovaj korak odlučio inspirisan kampanjom jednog inostranog trgovinskog lanca koja planira kupovinu 2.000 lopti za škole u Srbiji ako budemo lajkovali, šerovali i postovali njihov web sajt.

„Tada se u meni se probudio bes i srpski inat. Zar moramo da lajkujemo, postujemo i šerujemo skupo plaćene marketinške kampanje da bi škole dobile donaciju od 150 eura i naša deca imala lopte? Ako mi kao grad, kao građani i kao roditelji, nismo u stanju da obezbedimo za sve naše škole i svu našu decu lopte, onda bolje da nestanemo. Nema potrebe da budemo Valjevci i građani već zalepimo etikete brendova na čelo, a umesto table sa nazivom grada, postavimo nazive multinacionalnih kompanija koje će nam donirati po 100 eura ako ih budemo ’kvalitetno’ lajkovali, postovali i šerovali“, napisao je Perić.

Kako navodi, s obzirom na to da Valjevo ima 21 osnovnu i srednju školu, ideja je da se obezbedi 200 eura po školi, odnosno 4.200 eura ukupno, da bi svi đaci imali lopte.

„Odbijam da šerujem skupo plaćene marketinške kampanje zarad promocije brendova da bi naša deca imala lopte. Verujem da zajedno možemo pokazati da to umemo i sami. Nije nužno klečati pred brendovima, potrebno je uspraviti se u životu. Sa tim ciljem, pozivam Vas kao svoje prijatelje, drugare, sugrađane da se aktiviramo, skupimo 4.200 eura i kupimo našoj deci lopte. Sami“, poručio je Perić.

Akcija je startovala juče i trajaće do 10. oktobra. Sredstva mogu da se uplate na račun Udruženje građana „Dobri ljudi“, Valjevo, broj računa je 160-0000000322776-02, a svrha uplate: donacija za kupovinu lopti. Kako je saopšteno, u cilju transparentnog praćenja sredstava, svako jutro na stranici  https://www.facebook.com/dobriljudi/ biće objavljeni izvodi iz banke sa iznosom prispelih donacija, a na kraju akcije, objaviće račun sa iznosom kupljene robe.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *