nedelja, 19. maja 2024.

Radovi na uređenju “Partizana”

Objavljeno: 15. januara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na sportskoj sali “Partizan” sprovodi se spoljašnja rekonstrukcija, a za radove koje izvodi GP „Građevinar” iz Ivanjice država je obezbedila 12, a Grad Valjevo 18 miliona dinara.

Krov je zamenjen, otvoreni su bočni zidovi i aktivno se radi na poboljšanju energetske efikasnosti ovog sportskog objekta, s obzirom da će postojeći kotao biti zamenjen kotlom na pelet.

Što se tiče unutrašnjeg uređenja “Partizana”, kako kaže član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković, za to će se aplicirati kod resornog ministarstva čim konkursi bude raspisani.

“Grad Valjevo je stoprocentni vlasnik objekta „Partizan”. Problem koji se vuče decenijama je takozvana „državina”, odnosno problem unutrašnjeg uređenja „Partizana”. Naslednici nekadašnjeg Društva za fizičko vaspitanje „Partizan” jesu legalni, ali u odnosu na ono kako su se ranije izvodili sportski programi danas se to značajno razlikuje. Mi se sa tim ne slažemo i to im je predočeno. Odlukom iz 1990. godine Grad je preneo na UFK „Valis” održavanje tog objekta i mi želimo da kao Grad koji ulaže značajna sredstva u obnovu objekta koji je za nas reprezentativan, omogućimo da objekat koriste svi sportisti”, kaže Mišković.

Po njegovim rečima, vizija gradskog rukovodstva je da se „Valis” okrene sportsko–pedagoškim programima, da se više okrene deci, baznim sportovima i da popravi te temelje sporta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *