utorak, 30. aprila 2024.

Vakcinacija bi danas trebala da prođe bez problema

Objavljeno: 21. januara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Imunizacija kineskom vakcinom “Sinofarm” građana Valjeva, koja je počela juče u velikoj sali hotela “Grand”, biće nastavljena danas do 20 časova, a nadležni obećavaju da će proces teći mnogo uređenije, s obzirom da je juče veliki broj starijih građana vraćen kući.

Problemi prvog dana imunizacije Valjevaca nastali su jer je veliki broj starijih građana morao da bude vraćen kući jer su verovali da “važi” SMS poruka koju su dobili od e-uprave o svom terminu za vakcinaciju, a ne da je zapravo validan telefonski poziv osoblja Doma zdravlja, koji sprovodi imunizaciju.

Dr Vanja Vučetić iz Doma zdravlja izjavila je da je problem bio administrativne prirode, uputila je izvinjenje građanima i obećala da će svi koji su vraćeni kućama naknadno biti obavešteni telefonskim putem o svom terminu vakcinacije.

“Doza ima dovoljno, tako da će svi primiti vakcinu. Revakcinacija, kao i u slučaju “Fajzerove” vakcine, obavlja se za 21 dan. U ovom momentu imamo spisak od 220 ljudi u prvoj grupi prioriteta, a prijavljenih za “Sinofarmovu” vakcinu ima 1.500, koliko smo u ovom turnusu i dobili doza tog cepiva”, rekla je dr Vanja Vučetić.

Imunizacija se sprovodi na četiri punkta u hotelu “Grand”, koji su vlasnici besplatno ustupili, u razmaku od 10 minuta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *