utorak, 30. aprila 2024.

Valja se za Valjevo

Objavljeno: 19. juna 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Lokalna vlast je pokrenula kampanju „Valja se za Valjevo- Nova Kolubarska bitka“. Osnovni cilj je da se tokom kampanje prikupi što više novca za obnovu porušenih kuća, nakon nezapamćenih poplava koje su sredinom maja pogodile valjevski kraj.  Prva aktivnost u okviru ove kampanje je veliki humanitarni koncert koji će na Vidovodan u bašti Doma Vojske održati grupa Neverne bebe, a sav novac biće usmeren na izgradnju kuća u Rebelju.

Direktor gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je već obezbedjen novac za izgradnju sedam kuća u Rebelju, navodeći da su mnoge firme i pojedinci spremni da izgrade po jednu kuću za one kojima je klizište odnelo krov nad glavom. Nove kuće biće, najverovatnije, pravljene u Rebelju, u delu gde klizište nije odnelo zemljište, a prvo predstoje geološka istraživanja.

Pored ovih, u Rebelju je neohodno da se izgradi još devet kuća za porodice koje više ne mogu da se vrate u svoje domove, dok u samom Valjevu u dve kuće više nije moguć život, tako da su dve porodice iseljene i čekaju pomoć lokalne samouprave i države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *