petak, 20. septembra 2024.

Search

Počinje “Abro fest”

Objavljeno: 20. septembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Večeras počinje "Abro fest", koji se održava po 18. put. U okviru programa biće izvedene četiri predstave, dve premijere valjevskog pozorišta i dve gostujuće predstave, kao nastavak dugogodišnje saradnje sa beogradskom i novosadskom pozorišnom akademijom.

Kao i uvek, „Abro fest“ priprema Gradsko pozorište „Abrašević“ u saradnji sa Centrom za kulturu, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva i Ministarstva kulture. Predstave se igraju na sceni Centra za kulturu sa početkom u 20 h.

Na početku festivala, večeras od 20 časova, publiku očekuje premijera Gradskog pozorišta „Abrašević“.  Radi se o komediji „Rat na trećem spratu“ po motivima dela Pavela Kohouta i Borislava Pekića.

Dva dana kasnije, u petak, 22. septembra,  nastavlja se plodotvorna saradnja sa Fakultetom dramskih umetnosti iz Beograda. Apsolventska glumačka klasa odigraće najigraniju komediju Vilijama Šekspira – „San letnje noći.

U utorak, 26. septembra biće upriličena još jedna premijera našeg Gradskog pozorišta – „O zločinu i kazni“, radjena po motivima remek dela F. M. Dostojevskog.

Ovogodišnji valjevski teatarski festival završava se u četvrtak, 28. septembra predstavom „Murlin Murlo“ Nikolaja Koljade, u izvodjenju studenata završne godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, okupljenih u teatru „Promena“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *