petak, 18. oktobra 2024.

Search

Novi kamion za odvoženje smeća

Objavljeno: 27. septembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica je dobila novi kamion za odvoženje smeća od Ministarstva zaštite životne sredine, koji će koristiti Javno komunalno preduzeće „Vodovod Mionica“.

Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

Kamion vredan 24 miliona dinara može da sakupi 16 kubika otpada čime će se poboljšati kvalitet usluge odvoženja smeća. Primopredaji je prisustvovao i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

“Nastavljamo sa ulaganjima u komunalnu delatnost. Zahvaljujem se Ministarstvu zaštite životne sredine na velikoj podršci u rešavanju komunalnih problema. Izgradnjom regionalne deponije u Kaleniću rešavamo višedecenijski problem upravaljanja otpadom  na teriotoriji cele opštine. Svaka oblast nam je podjednako važna, istovremeno radimo i vodovod i kanalizaciju”, rekao je Janković.

Foto: Opština Mionica

Iz Javnog komunalnog preduzeće naglašavaju da će ovo vozilo poboljšati komunalne usluge, kao i da su prošle godine nabavali kamion smećar koji sakuplja 22 kubika otpada, te su u velikoj meri unapredili vozni park.

Zahvaljujući donaciji Ministarstva životne sredine u narednom periodu biće postavljeno još 120 kanti i 23 kontejnera.

U Mionici i Banji Vrujci u toku su radovi na izgradnji 20 kilometra kanalizacione mreže, a uskoro počinje i izgradnja dva prečistača otpadnih voda. Za realizaciju ovog projekta Vlada Srbije izdvojila je 1,2 milijarde dinara, što predstavlja istorijsku investiciju za Mionicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *