petak, 20. septembra 2024.

Search

Ogromne štete od grada u Mionici i Osečini

Objavljeno: 24. juna 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Uništen staklenik u Rakarima, foto: Opština Mionica
Uništen staklenik u Rakarima, foto: Opština Mionica

VALJEVO- Nakon nezamćenog nevremena i grada procenjuje se da su štete na području mioničke opštine ogromne. Grad je tukao po automobilima, usevima, kućama, domaćinstvima, lomio grane, drveće i rušio sve pred sobom. Predsednik opštine Mionica Boban Janković od je na terenu sa sugrađanima gde obilazi pogođena područja.

„Svedoci smo nezapamćenog nevremena koja nas je pogodilo. Štete su ogromne. Našim sugrađanima uništene su kuće, usevi, automobili, staklenici. Mi ćemo dati sve od sebe da pomognemo koliko možemo. Verujemo da će i nam i država pomoći da saniramo nastale štete u što kraćem roku. Timovi za procenu šteta kreću na teren, a mi smo tu da pratimo situaciju. Ovo nam je sada najpreči posao“, kaže Janković.

Grad polupao stakla, foto: Opština Mionica

Najveća oštećenja su u Banji Vrujci,  Rakarima, Berkovcu, Popadiću, Struganiku, Paštriću, varoši i selu Mionica, Gornjem Lajkovcu, Planinici i okolnim mestima.

U Rakarima u domaćinstvu Jovičić grad je uništio staklenik od koga ova porodica živi.

„Ovo je nezapmćeno. Nikada nam se ovako nešto nije desilo. Štete su ogromne. Toliko smo truda i rada uložili, a za 15 minuta sve je nestalo“, kaže Draško Jovičić koji se zahvalio predsedniku Janković što ih je posetio u ovom teškom momentu za njih.

Grad polupao crepove, foto: Opština Osečina

U Osečini vanredna situacija

Grad je napravi ogromnu štetu i u Osečini, gde je proglašena vanredna situacija. Građani od danas do 5. jula mogu da prijave štetu. Obrazac za prijavu mogu da preuzmu na pisarnici Opštine ili sa zvaničnog sajta te varošice.

Prvi u pomoć građanima priskočili su radnici JKP „Osečina“, ali vatrogasci i pripadnici policijske stanice u Osečini, koji pomažu u sanaciji štete.

Grad, foto: Opština Osečina (FB)

Kako je navedeno na FB stranici opštine Osečina, svi građani kojima je potrebna pomoć oko pokrivanja krovova na stambenim objektima mogu da se jave u JKP „Osečina“ na broj telefona 064/6464527.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *