petak, 18. oktobra 2024.

Search

Uhapšeni inženjeri „Krušika“

Objavljeno: 22. jula 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Vojna fabrika "Krušik", foto: Patak online
Vojna fabrika "Krušik", foto: Patak online

VALJEVO- Valjevska policija uhapsila je trojicu inženjera vojne fabrike „Krušik“, koji su osumnjičeni da su u toku ove godine odavali vojne i druge poverljive podatke osobi koja je povezana sa fabrikom namenske industrije u Severnoj Makedoniji, saznaje portal Patak online.

Kako saznajemo, uhapšeni su inženjeri M.O. (1987) i D. L. (1960), koji su honorarno angažovani u „Krušiku“, kao i D.M. (1961), bivši inženjer vojne fabrike u Valjevu.

Policijska akcija je izvedena u saradnji sa BIA i Višim tužilaštvom u Valjevu.

Uhapšeni su osumnjičeni za krivično delo špijunaža. Sumnja se da su u toku ove godine bili u stalnom kontaktu sa državljaninom Severne Makedonije, koji je zaposlen u preduzeću koje je deo sektora tamošnje namenske industrije. Trojica inženjera su osumnjičena da su tom licu dostavljali podatke koji se odnose na poslovno-tehničku dokumentaciju koja se tiče proizvodnog programa vojne fabrike „Krušik“ u Valjevu.

Kako saznajemo, njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

5 komentara na “Uhapšeni inženjeri „Krušika“

  1. Dobro jutro đezeri. To znaju i mala deca. Osetljivost takvih mesta treba i mora preventivnim radom sprečiti. Kad se tajna oda i kada ona postane dostupna trećim licima, onda je već kasno. Tako da je to propust nadležnih organa i zato se tu stavljaju stručna a ne partijski podobna lica.

    12

    0
  2. Sta reci primali su platu a ko zna koliko su imali pored plate sto im je placano za odavanje poverljivih informacija mozda su im se svidele pare pa su zato to i radili..a za to su krivi nadlezni organi koji su napravili propust i to veliki

    1

    0
  3. Bezbednost =0 VBA=0 Bezbednost Arhive=0 Što se tiče stručnosti …toliko su stručni da su za 30 godina u tom istom Krušiku „NAPRAVINI,KONSTRUISALI“ŠTA?Sem gospodina L.koji je produžio tsmo nešto i gospodina G.koji je kopiro nešto.Jedan malac je nešto napravio al su ga skembali na brzaka jel im momak nije hteo da preda svoj rad .Tolko su stručni da ne mogu da osvoje pozicije koje su radjne u prošlom veku i korišćene u 2 S.R.I šta su ti dotični od tako stručnog osoblja mogli da dobiju…pa sami zaključite..ha.ha.ha.Mislim opet malo Krušik da se izreklamira pred prodaju.Svi optuzeni a niko na robiji ,sem ona dva mučenika što su iznosili trinitrotluen.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *