petak, 20. septembra 2024.

Search

Oduzeto 11 vozila zbog teških saobraćajnih prekršaja

Objavljeno: 2. avgusta 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Policijska uprava u Valjevu, foto: Patak online
Policijska uprava u Valjevu, foto: Patak online

VALJEVO- Na području Policijske uprave Valjevo oduzeto je 11 vozila od vozača koji su napravili teže saobraćajne prekršaje tokom prvih pet meseci primene ove mere, saopštio je MUP Srbije.

Na području Srbije po ovom osnovu je oduzeto 188 vozila.

Kako je navedeno u saopštenju za javnost, najveći broj vozila oduzet je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd – ukupno 23 i Policijske uprave u Šapcu – ukupno 21, dok je dvocifren broj vozila oduzet i na teritoriji policijskih uprava u Novom Pazaru (13), Subotici (12), Valjevu, Pančevu i Smederevu (po 11).

„Ministarstvo unutrašnjih poslova skreće pažnju da je najveći broj vozila, oko 36%, oduzet od učinilaca prekršaja koji su mlađi od 30 godina. Pored 161 putničkog vozila, pripadnici saobraćajne policije privremeno su oduzeli i 11 bicikala, 10 motocikala, tri teška teretna vozila, dva traktora i jedno zaprežno vozilo“, navedeno je u saopštenju za javnost MUP-a Srbije.

Mera oduzimanja vozila primenjuje prema učiniocima težih prekršaja koji su u prethodne dve godine najmanje dva puta pravnosnažno osuđivani za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

3 komentara na “Oduzeto 11 vozila zbog teških saobraćajnih prekršaja

  1. Još žešće i svakodnene kontrole sprovesti. Mnogo je budala i nasilnika za volanom. Sudije treba da izriču maksimalne kazne kako se ne bi prekršaji ponavljali.

    3

    2
  2. A sta je sa pljackama kuca i stanova koje nit policija ne odradi niti tuzilastvo. Otezu se zalbe i prijave ostecenih i predju u zaborav. Policija i tuzilastvo u Srbiji su katastrofa

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *