sreda, 9. oktobra 2024.

Search

„Vidrak“ traži povećanje cena za 25 odsto

Objavljeno: 24. septembra 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
JKP "Vidrak"
JKP "Vidrak"

VALJEVO- Javno komunalno preduzeće „Vidrak“ je zatražilo saglasnost Gradske uprave za povećanje cena svojih usluga za 25 odsto.

Nadzorni odbor tog preduzeća traži saglasnost za povećanje cena komunalnih usluga za 25 odsto za korisnike iz kategorije domaćinstvo i privreda.

Kako je u dopisu obrazložio direktor „Vidraka“ Dragutin Kuzmanović, razlozi za povećanje cena su povećani troškovi koji direktno opterećuju cenu i utiču na kvalitet pružanja usluga.

„Održavanje cena na trenutnom nivou, koje su značajno ispod proseka u Srbiji i ispod realnih tržišnih cena, dugoročno utiče na to da se resursi preduzeća smanjuju iz godine u godinu i da je preduzeće u sve većem problemu da realizuje svoju osnovnu delatnost na zahtevanom i očekivanom nivou“, navedeno je, između ostalog, u obrazloženju direktora „Vidraka“.

Kontejneri, foto: Patak online

Odluku o povećanju cena usluga Nadzorni odbor „Vidraka“ je doneo 19. septembra, nakon čega je Gradskoj upravi poslat zahtev za davanje saglasnosti za nove cene.

Odlukom je predviđeno povećanje cena svih usluga „Vidraka“ za 25 odsto, od usluge iznošenja smeća, parkiranja, do grobnih mesta.

Poslednje poskupljenje usluga „Vidraka“ je bilo u julu 2022. godine, a nove cene će se primenjivati po dobijanju saglasnosti lokalne samouprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *