utorak, 22. oktobra 2024.

Search

Stopiran javni poziv za sprovođenje mera energetske sanacije

Objavljeno: 18. oktobra 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Valjevo, foto: Patak online
Valjevo, foto: Patak online

VALJEVO-Javni poziv za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Valjeva, koji je raspisan 3. oktobra, je stopiran.

Samo 14 dana od raspisivanja Javnog poziva za sprovođenje mera energetske sanacije kuća i stanova, nadležna komisija je donela ovakvu odluku.

„Javni poziv za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Valjeva za 2024. godinu je stopiran s obzirom na to da je Komisija za realizaciju mera energetske sanacije nakon otvaranja svih prijava utvrdila da su bespovratna sredstva utrošena“, navedeno je u jučerašnjem obaveštenju koje je potpisao predsednik Komisije za realizaciju mera energetske sanacije Viktor Mićić.

Inače, za ovaj konkurs izdvojeno je ukupno 34, 5 miliona dinara, od čega je Ministarstvo za rudarstvo i energetiku opredelilo 60 odsto, a lokalna samouprava je učestvovala sa 40 odsto sredstava.

Ove godine se sprovedi osam mera energetske efikasnosti: zamena spoljnih prozora, vrata i drugih transparentnih elemenata termičkih omotača, postavljanje termičke izolacije spoljnih zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru, postavljanje tehničke izolacije ispod krovnog pokrivača ili tavanice, zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo, tečno gorivo ili električnu energiju efikasnijim kotlom na biomasu, ugradnja toplotnih pumpi, zamena postojeće, ili ugradnja nove cevne mreže grejnih tela i pratećih pribora, ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode, ugradnja solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Jedan komentar na “Stopiran javni poziv za sprovođenje mera energetske sanacije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *