utorak, 30. aprila 2024.

„Štrabak“ izvođač radova samo na papiru

Objavljeno: 7. juna 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Beogradsko preduzeće „Štrabak“, koje je dobilo poslove toplifikacije u Valjevu, a da pri tome ta firma apsolutno ne izvodi nikakve radove, već za sve poslove angažuje podizvođače, od nedavnoje ponovo angažovano na daljim radovima na izgradnji toplovoda. Tokom prošlih radova, koji su završeni početkom godine, kada je toplovodna mreža izgrađena kroz više gradskih naselja, „Štrabak“ je ostavio haotično stanje iza sebe, jer trasu kojom su prošli dugo vremena nisu vratili u prvobitno stanje. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač za Patak online kaže da su predstavnici gradske vlasti ovoga puta u razgovoru sa predstavnicima „Štrabaka“ bili izričiti i da su insistirali na tome da firma koja je dobila posao toplifikacije trasu kojom bude izvodila radove mora da vrati u prvobitno stanje.

„Tokom prethodnih radova bilo je mnogo propusta, građani su se opravdano bunili, a ’Štrabak’ je najviše problema napravio kod obdaništa u Zbratimljenim gradovima. Takav rad više ne možemo da tolerišemo i to im je jasno rečeno tokom razgovora“, rekao je Kovač.

Radovi na širenju toplovodne mreže izvode se u Karađorđevoj, Pantićevoj i Sinđelićevoj ulici ka Petom puku. Kako je saopšteno, došlo je do izmene termina radova i određenih pomeranja rokova. Radovi u Pantićevoj, od Vojvode Mišića do Tehničke škole, koji su počeli 18. maja, biće završeni 31. jula. Planirano je da se deonica od 650 metara radi 77 dana. Radovi u Sinđelićevoj, od raskrsnice sa Ulicom Ljube Kovačevića do Naselja „27. novembar“ su počeli 30. maja i trajaće do 30. septembra. Ovi radovi su planirani da traju četiri meseca i obuhvatiće 1.108 metara. Radovi na toplifikaciji u Karađorđevoj ulici, od Dušanove do Radničke ulice počeće 16. jula i trajaće do 25. avgusta. Na tom potezu biće postavljen toplovod u dužini od 168 metara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *