utorak, 30. aprila 2024.

Posao za 200 radnika

Objavljeno: 18. oktobra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Austrijska kompanija „Z-line car interior“ zainteresovana je da u Mionici otvori fabriku za proizvodnju presvlaka za auto-sedišta i da u tom pogonu zaposli 200 radnika, potvrdio  je za portal Patak online predsednik mioničke opštine Boban Janković. Ova strana investicija bi bila od velike koristi, kako za žitelje mioničkog kraja, tako i za Opštinu, s obzirom na to da se na evidenciji Službe za zapošljavanje nalazi veliki broj radnika konfekcijske struke, koji su posle privatizacije šivare „Mladost“ ostali bez posla.

„U saradnji sa austrijskom privrednom komorom i austrijskim investitorom ’Z-line car interior’ u toku su finalni pregovori o ovoj investiciji. Sa zainteresovanim investitorom se privode kraju razgovori oko lokacije i prostora ovog proizvodnog pogona. Predstavnik te firme Karl Klobasa rekao je da bi pogon u Mionici bio njihova treća investicija u jugoistočnoj Evropi, a već u prvoj godini poslovanja moglo bi se očekivati da posao dobije 200 proizvodnih radnika konfekcijske struke“, rekao je predsednik Opštine Boban Janković.

Čelnik Opštine Mionica naglašava da je pravljenje povoljne klime za investitore i otvaranje novih radnih mesta prioritet lokalne vlasti.

„ To je jedini način da zaustavimo ekonomsku migraciju mioničkog stanovništva. Razvoj Opštine mora biti baziran na realnim resursima, podrškom razvoju poljoprivrede, turizma i u ovom slučaju industrije jedini je način da osnažimo naše stanovništvo i ostvarimo privredni rast“, napominje Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *