ponedeljak, 24. juna 2024.

17 godina od pogibije Milenka Pavlovića

Objavljeno: 4. maja 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U  Valjevu će danas biti obeleženo 17 godina od pogibije pukovnika Milenka Pavlovića, koji je nastradao braneći nebo iznad Valjeva tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Kako je najavljeno iz Gradske uprave, polaganje venaca i odavanje počasti pukovniku pilotu Milenku Pavloviću biće organizovano u podne na spomen obeležju u Ulici Vladike Nikolaja, kao i u selu Bujačić, na mestu pogibije. Članovi njegove porodice, kao i predstavnici Vojske Srbije i ostalih institucija položiće cveće, a sveštenici će održati opelo pukovniku Pavloviću. Nakon opela i polaganja cveća, biće održan kratki program, koji priprema Centar za kulturu Valjeva.

Pukovnik Milenko Pavlović je bio pilot Vojske Jugoslavije i komandant 204. lovačko-avijacijskog puka. Poginuo je u borbi sa NATO eskadrilom iznad Valjeva 4. maja 1999. tokom NATO bombardovanja SRJ. Pavlović rođen je u Gornjem Crniljevu kod Osečine. Odlikovan je ordenom za hrabrost, kao i ordenom Svetog vladike Nikolaja, najvećim priznanjem valjevske eparhije.

 

Zbog obeležavanja godišnjice pogibije pilota Pavlovića, danas će od 11.45 do 12.45 za saobraćaj biti zatvorene ulice Heroja Milenka Pavlovića do Pasterove i Vladike Nikolaja do Željka Vasiljevića. Saobraćaj za vozila Ulicom Vladike Nikolaja, u smeru od Sinđelićeve ka Uzun Mirkovoj ulici, preusmeravaće se u Hajduk Veljkovu, Mirka Obradovića, Bulevar Palih ratnika i Željka Vasiljevića. Saobraćaj za vozila Ulicom Vladike Nikolaja, u smeru od Srbijanke ka Krušiku, preusmeravaće se u Željka Vasiljevića, Bulevar Palih ratnika, Mirka Obradovića i Sinđelićevu ulicu.

4 komentara na “17 godina od pogibije Milenka Pavlovića

  1. „danas će od 11.45 do 12.45 za saobraćaj biti zatvorene ulice Heroja Milenka Pavlovića do Pasterove i Vladike Nikolaja do Željka Vasiljevića.“
   Za onih osam godina u Valjevu, zgadilo mi se najlakše to što je večni trend u istom da se pljuje bez uključivanja mozga.

   0

   1
 1. Jako je teško na mapi Valjeva ,gotovo nikako,pronaći ulicu pukavnika Pavlovića.Država se nije setila ni da ga proglasi herojem a mi njegovi sugradjani zadovoljni smo i sokačetom sramota.

  0

  0
 2. Pos. scr.U indeksu ulica grada Valjeva nema ul.Milenka Pavlovića pokušajte izvršiti pretragu,jednostavno ga nema.

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *