petak, 26. aprila 2024.

Zavod obustavio rad laboratorija zbog pozitivnih na korona virus

Objavljeno: 23. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Zavod za javno zdravlje (arhiva)
Zavod za javno zdravlje (arhiva)

VALJEVO- Zavod za javno zdravlje u Valjevu je obustavio rad laboratorija na dve nedelje jer je kod petoro zaposlenih pozitivan test na korana virus.

Kako se navodi u saopštenju za javnost Zavoda za javno zdravlje, epidemiološkim istraživanjem utvrđeno da je infekcija inportovana iz porodičnog kontakta jednog zaposlenog. Svi zaposleni su koristili ličnu zaštitu i rukavice. Preduzete su mere izolacije (dve nedelje) stavljanja pod zdravstveni nadzor svih zaposlenih koji su bili u kontaktu sa pozitivnim.

Ostali zaposleni podeljeni su u dva tima kako bi se smanjili eventualni razici i nesmetano odvijao posao koji je u ovom trenutku neophodan. Epidemiološka istraživanja, uzorkovanje i svi ostali poslovi vezani za Kovid 19 odvijaju se za sada regularno, iako postoji nedostatak odgovarajućeg stručnog kadra

“ Prioritetni poslovi, a to je pored ostalog, i kontrola vodosnabdevanja Kolubarskog okruga – hemijska i mikrobiološka analiza vode u centrlnim vodovodima, organizovana je sa Zavodom za javno zdravlje Šabac“, navodi se u saopštenju za javnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *