utorak, 30. aprila 2024.

Vlast odlučila da spoji „Vidrak“ i „Polet“

Objavljeno: 19. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Preduzeća „Vidrak“ i „Polet“ biće spojena, a dok se ne obavi čitava procedura oko spajanja dva JKP, Skupština grada će na narednoj sednici postaviti vršioca dužnosti „Poleta“, izjavio je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović. On je za VTV rekao da će vršilac dužnosti direktora „Poleta“ biti izabran iz redova zaposlenih. To JKP, čiji je osnivač lokalna samouprava, je od 8. oktobra bez direktora, jer je Ljubinku Andriću (SNS) istekao jednogodišnji mandat vršioca dužnosti direktora. On je morao da se vrati na posao u tržišnu inspekciju, a lokalna vlast nije postavila novog rukovodioca.

„Na narednoj sednici Skupštine grada, koja će biti održana 30. oktobra, biće izabran vršilac dužnosti direktora ’Poleta’, a spajanjem dva preduzeća pokušaćemo da rešimo nagomilane probleme preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama. Politički dogovor koalicije koja je na vlasti je da spojimo ’Vidrak’ i ’Polet’ i ta stvorimo jedno ozbiljno preduzeće, koje će imati kapacitet, ljudske i materijalne resurse da na najbolji obavlja komunalnu delatnost na području Valjeva“, rekao je Gvozdenović.

Prvi čovek grada kaže da je spajanje dva preduzeća najbolje rešenje za „Polet“, preduzeće koje je, po njegovim rečima, potpuno „zapušteno“ u poslednjih 15 godina. „ Tamo su se direktori menjali kao na traci. Imamo situaciju da u ’Poletu’ radi 4-5 bivših direktora. Mi smo nasledili takvo stanje i spajanje dva preduzeća je najbolji ’lek’. To jeste, možda, ’gorak lek’, ali morate da ga popijete da bi ozdravili“, rekao je Gvozdenović.

Tačnih podataka o poslovanju “Poleta” nema, jer Ljubinko Andrić nije dostavio izveštaj o radu u 2016. godini, niti su se o poslovanju tog preduzeća izjašnjavali odbornici lokalnog parlamenta. “ Sve plate zaposlenima su isplaćene 3. oktobra, dok je 10. oktobra šef računovodstva, koji ima deponovan potpis, platio PDV, tako da na računu ‘Poleta’ trenutno ima oko pola miliona dinara”, rekao je Andrić ranije za portal Patak online.

On kaže da su potraživanja “Poleta” oko osam miliona dinara, a da dug tog preduzeća iznosi četiri miliona dinara. Andrić je na naše pitanje zbog čega nije dostavio izveštaj o radu lokalnoj samoupravi odgovorio da on nije kriv za to, ne navodeći stvarne razloge zbog kojih nije ispunio zakonsku obavezu.

JKP „Polet“  trenutno zapošljava 32 radnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *