utorak, 30. aprila 2024.

Italijani otvorili fabriku obuće u ubskoj industrijskoj zoni

Objavljeno: 25. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- U ubskoj industrijskoj zoni italijanska kompanija „Verdi fashion international“ danas je otvorila fabriku obuće, vrednu oko 1,5 miliona evra! U ovoj fabrici sada je primljeno prvih 65 radnika, dok bi u tom pogonu posao do kraja godine trebalo da dobije oko 200 ljudi. Radi se o kompaniji koja fabrike obuće ima u Italiji, Rumuniji i Albaniji, a ovo je druga njihova fabrika u Srbiji, posle Koceljeve, gde već proizvode cipele. Prvi radnici koji su seli za mašine bili su na obuci u „sestrinskoj“ firmi „Karina moda“ u Koceljevi, a kako je saopšteno, prosečna plata radnika u proizvodnji biće oko 32.000 dinara.

„U fabrici u ubskoj industrijskoj zoni, gde smo kupili 20 hektara zemljišta, proizvodićemo kožnu obuću za renomirane evropske proizvođače, a u planu je da naše proizvode plasiramo i na domaće tržište. U planu je da u ovoj fabrici u narednom periodu posao dobije oko 200 ljudi“, rekli su ranije predstavnici ove italijanske kompanije.

Darko Glišić

Lokalna samouprava je prihvatila da infrastrukturno opremi lokaciju za novu fabriku u industrijskoj zoni „Stublenica-Ub“. „Ovo je prva investicija u industrijskoj zoni. Italijanska kompanija u izgradnju i opremanje fabrike uložila oko milion i po evra i mi smo im zahvalni zbog toga što su odlučili da fabriku otvori baš u našoj opštini“, rekao je predsednik ubske opštine Darko Glišić.

Industrijska zona se nalazi u blizini budućeg auto-puta, tako da u ubskoj opštini, posle otvaranja ove italijanske fabrike, očekuju da će biti još zainteresovanih investitora. Industrijska zona, inače, raspolaže sa još 90 hektara zemljišta.

Foto: arhiva (izgradnja fabrike)

 


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *