subota, 20. aprila 2024.

Glavna ulica na Divčibarama, konačno, dobija pešačke prelaze

Objavljeno: 25. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

DIVČIBARE- Glavna ulica na Divčibarama će, konačno, prema najavama iz „Puteva Srbije“, dobiti horizontalnu i svetlosnu signalizaciju! Trotoar je nedavno urađen na glavnom putu koji vodi kroz Divčibare, međutim, na njemi nema nijednog obeleženog pešačkog prelaza, niti druge signalizacije. Ovaj problem je aktuelizovan nakon što je na Divčibarama nastradao desetogodišnji dečak iz Subotice, koji je bio na rekreativnoj nastavi. Taj put je u nadležnosti „Puteva Srbije“, čiji je direktor Zoran Drobnjak najavio da će u roku od mesec dana na Divčibarama biti postavljanja horizontalna i vertikalna signalizacija.

„Upoznat sam sa problemom koji postoji na Divčibarama. Nećemo čekati skidanje oznake za regionalni put, već ću odmah izdati nalog „Preduzeću za puteve Valjevo“ da se izradi projekat da se postavi horizontalna i vertikalna signalizacija tamo. Obavezno ćemo staviti ležeće policajce da usporimo saobraćaj, pešačke prelaze, sve što treba. Projekat se izrađuje otprilike 15 dana i očekujem da će za mesec dana sve biti završeno. Bezbednost građana, a posebno dece je najvažnija i ne sme da čeka! Mi smo nedavno postavili trotoar tamo, ali slažem se, mora dodatno da se poveća bezbednost u saobraćaju“, rekao je u izjavi za „Kurir“ Zoran Drobnjak.

Kako je portal Patak online već pisao, trotoar uz glavni put koji vodi kroz Divčibare postavljen je nedavno u dužini od 2,2 kilometara, na potezu od nekadašnjeg kampa „Breza“ do „Vidika“. Međutim, na tom potezu nema nijednog pešačkog prelaza, tako da su vaspitači i nastavnici prinuđeni da, decu koja borave na rekrativnoj nastavi, prevode sa jedne na drugu stranu ulice, izigravajući „saobraćajce“.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je najavio da će lokalna samouprava postaviti potrebnu signalizaciju na lokalnim putevima, koji vode ka glavnom putu na Divčibarama.

„Lokalna samouprava je spremna da obezbedi novac za postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije na glavnom putu na Divčibarama, sada je potreban samo dogovor sa ’Putevima Srbije’, jer je ta saobraćajnica u njihovoj nadležnosti. U međuvremenu, mi ćemo postaviti potrebnu signalizaciju na sporedne, lokalne puteve, koji su u našoj nadležnosti, kako bi saobraćajnice na Divčibarama bile što bezbednije- rekao je dr Gvozdenović.

Na Divčibarama svake godine boravi više od 160.000 turista, a među njima, veliki je broj dece, koji u ovoj turistički centar dolaze na rekreativnu nastavu.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *