utorak, 30. aprila 2024.

Divčibare još uvek bez obeleženih pešačkih prelaza

Objavljeno: 28. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

DIVČIBARE- Dva i po meseca nakon pogibije desetogodišnjeg učenika Alekse Dimitrova iz Subotice, koji je nastradao na rekreativnoj nastavi na Divčibarama dok je prelazio ulicu, u tom turističkom centu, pored obećanja nadležnih da će biti obeleženi pešački prelazi i postavljena druga signalizacija, ništa nije urađeno!

Umesto obeleženih pešačkih prelaza i „ležećih policajaca“ i semafora na glavnom divčibarskom putu sve je isto kao početkom juna, kada je nastradao dečak iz Subotice. Nakon nezapamćene nesreće, kada je u grupu dece koja su bila na rekreativnoj nastavi, uleteo vozač „tojote“ dok su prelazili ulicu, nadležni iz „Puteva Srbije“ obećali su da će glavna saobraćajnica koja prolazi kroz Divčibare biti obezbeđena potrebnom sigurnosnom signalizacijom, međutim, na licu mesta smo se uverili da je sve ostalo na obećanjima!

Nekoliko dana nakon što je na Divčibarama u blizini hotela „Pepa“ nastradao učenik iz Subotice, direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak je rekao da će u roku od mesec dana na glavnom putu kroz Divčibare biti postavljeni pešački prelazi, ležeći policajac i semafor.

„Prvo će da se napravi pešački prelaz, pa saobraćajni policajac, ali kao pešački plato, da bi to bilo što kvalitetnije i da bismo usporili saobraćaj i povećali bezbednost na putu. Zatim sledi vertikalna signalizacija i apelujem na sve vozače da i sada što više vode računa na tom putu“, izjavio je krajem juna za Kurir direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

„Ovo je bruka i sramota! Da li je moguće da država nema para da iscrta nekoliko pešačkih prelaza i postave ’ležeće policajce’? Na Divčibarama boravi veliki broj dece, mnogi dolaze na rekerativnu nastavu ovde, a nadležni nemaju sluha za ovaj problem. Zar tragedija koja se desila u junu ne bi trebalo da bude opomena svima! Bruka i sramota je što nas pogibija nedužnog deteta nije naučila pameti i nismo izvukli nikakvu pouku. Da li treba da se desi još neka nesreća da bio neko reagovao“, kaže Vojvođanini Nikola Petrović, koji već godinama ima vikendicu na Divčibarama.

U tom vodećem turističkom centru, na glavnoj saobraćajnici, tek su nedavno urađeni trotoari, a do tada su deca šetala ulicom, međutim, celom deonicom ovog prometnog regionalnog puta nema nijednog pešačkog prelaza, pa su nastavnici primorani da zaustave saobraćaj da bi decu preveli sa jedne na drugu stranu puta.

U nesvakidašnjoj nesreći koja se dogodila 12. juna je nastradao Aleksa Dimitrov (10) iz Subotice, učenik OŠ „Miloš Crnjanski“, dok dve devojčice lakše povređen. Vozač „tojote“ je na kolonu dece naleteo dok su prelazila ulicu u blizini hotela „Pepa“. Iako su mu učiteljice i rekreator mahali, da bi se zaustavio, on je uleteo u grupu dece i na licu mesta usmrtio desetogodišnjeg dečaka.

 

 

5 komentara na “Divčibare još uvek bez obeleženih pešačkih prelaza

  1. Postovani,svejedno je na kom clanku cu ostaviti komentar,slucajno sam se odlucio za ovaj.Ono sto zelim da kazem je da se jedino portal Patak online bavi normalnim stvarima,dogadjajima koji se mogu okarakterisati kao vesti i zelim da Vam cestitam na tome,sa zeljom da budete jos uspesniji i jos objektivniji(ukoliko je to moguce).Druga dva,“vodeca“,gradska portal plasiraju licni animozitet prema svemu sto im nije po volji,plasirajuci pod „vesti“-kolume iz dnevnih listova,nebitne izbore u nadzorne,skolske,upravne….odbore,rukovodeci se nisacim drugim do senzacionalizmom.
    Elem,bitno je da Vi ostanete pravi portal na kome se zaista mogu procitati vesti,prave,objektivne,bez upliva licnog u tekstove,samo suvoparna istina.
    Sa zeljom da nastavite takav,uspesan,rad,pozdrav!!!

    4

    3
  2. ,,Goga, a kako je to na drugim portalima{ uz postovanje ovog portala} i da li neko nesto izmislja ako se to pokaze dokumentovano tj. validno , bitno je za grad , za obavestenja gradjana i svih koji smo na teritoriji Opstine da znamo sta se desav u sportu , kulturi , politici Ustanovam , kako radi gradska Uprav i koje su to dobre ili lose stvari uradili i u cemu je problem zavuci glavu u pesak kao nij i pustai vest -objave koje vas doticu ocito braneci ne pravdu i KRIMINAL !Cuj ,,Goga,, pa nego sta nego da se pise a to sto vi ne volite da narod zna sta radite ispod zita to je vas problem i narod se budi pa moze neko da pis eili ne !Gocanaaaa!

    2

    5

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *