utorak, 30. aprila 2024.

Za sport iz gradskog budžeta izdvojeno oko 74 miliona dinara

Objavljeno: 7. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ove godine iz gradskog budžeta biće finansirana 42 projekta u oblasti sporta, za koje je izdvojeno preko 74 miliona dinara. Najviše novca iz gradske kase i to 14 miliona dinara dobio je Fudbalski klub “Budućnost-Krušik 2014”. Na drugom mestu je Vaterpolo klub “Valjevo”, za koji je opredeljeno 8,5 miliona dinara. Skoro po pet miliona dinara dobili su Fudbalski savez Valjevo i Sportski savez Valjevo. Ostatak novca je namenjen za programe 38 sportskih udruženja.

Tako je Odbojkačkom klubu „VA – 014” dodeljeno 4,6 miliona dinara, Ženskom odbojkaškom klubu „Srbijanka” 3,6 miliona, Vaterpolo klubu „Valis” tri miliona, a Ženskom rukometnom klubu „Metalac” skoro tri miliona dinara. Omladinskom rukometnom klubu „Metalac” i Fudbalskom klubu „Radnički” je pripalo po 2,5 miliona dinara, a Plivačkom klubu „Valis” i Bokserskom klubu „Metalac Valjevo” po dva miliona dinara. Košarkaški klub „Student 014” dobio je 1,5 miliona dinara sa organizaciju Letnje basket lige, dok KK „Metalac” nije dobio sredstva, navodno, zbog toga što nije opravdao novac dodeljen u prošle godine.

Za 29 projekata klubova i sportskih udruženja je izdvojeno oko 17,5 miliona dinara, koji su dobili iznose od 100.000 dinara do 1,8 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *