utorak, 30. aprila 2024.

Ubski mališani u septembru dobijaju novi vrtić

Objavljeno: 12. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Od iduće jeseni u Ubu neće biti nijednog deteta za koje neće biti mesta u vrtiću. U toj varošici uveliko traju radovi na izgradnji novog obdaništa, a objekat će biti useljiv od 1. septembra. Predsednik ubske opštine Darko Glišić, koji je obišao radove na izgradnji novog vrtića, kaže da da sve teče po planiranoj dinamici i da će od ove jeseni novoizgrađeni vrtić primiti prve mališane.

„Svi radovi se odvijaju prema utvrđenom planu. Ovaj objekat u septembru biti spreman da primi decu, tako da mi više nećemo imati nijedno dete koje ne može da bude upisano u vrtić. Mislim da je to velika stvar za žitelje ubske opštine. Očekujem da će već od jeseni biti popunjeno 50 odsto kapaciteta novog vrtića, jer već toliko imamo dece koja su na listi čekanja i čekaju svoje mesto u vrtiću. Za mene je ovo nešto najveće i najznačajnije što smo do sada uradili, jer ćemo na ovaj način dugoročno rešiti problem prijema dece u predškolsku ustanovu, jer cilj nam je da nijedno dete ne bude na listi čekanja“, rekao je Glišić.

Izgradnja vrtića

Novi objekat, koji se gradi na mestu gde je ranije bila montažna zgrada ubske policije, ima skoro 3.000 kvadrata. Država je u izgradnju vrtića ulažila 218 miliona dinara, dok će za opremanje vrtića biti potrebno oko 40 miliona dinara. Novo obdanište ispunjavaće najmodernije i najviše standarde za boravak dece. Imaće 13 soba, a u njemu će moći da bude smešteno 250 mališana. U centralnoj kuhinji moćiće da se spremi 800 obroka dnevno, tako da će se obroci na ovom mestu spremati i za izdvojena seoska odeljenja predškolske ustanove.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *