petak, 24. maja 2024.

Vodovod u investicione poslove ulaže 102 miliona dinara

Objavljeno: 13. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U ovoj godini planirana je rekonstrukcija vodovodne mreže u 11 gradskih ulica. Kako je najavio direktor JKP “Vodovod” Đorđe Milanović, radiće se rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicama: Mostarska, Istarska, Branislava Markovića, Bosanska, Barska, Milića Kedića, Metohijska, Kajmakčalanska, 25 jun, Vuka Karadžića i Zdravka Jovanovića.

“ Kada je u planu izgradnja, očekuje nas nastavak druge faze vodovoda u Jasenici i Donjoj Grabovici, zatim druga faza izgradnje vodovodne mreže Carić-Bukovica. Za taj posao je opredeljeno šest miliona dinara iz gradskog budžeta. Iz gradske kase je izdvojeno 15 miliona dinara za izgradnju rezervoara na Cariću, koji je neophodan da bi Carić, Bukovica i Divlje brdo, a u daljoj fazi i Kotešica mogli da dobiju pijaću vodu. Takođe, u ovoj godini planirana je rekonstrukcija vodovodne mreže na Marinkovića kosi na Divčibarama”, rekao je Milanović.

Đorđe Milanović

Što se tiče seoskog vodovoda u Valjevskoj Kamenici, Milanović kaže da je taj vodovod, koji se godinama gradio, a koji može da proizvede 20 litara vode u sekundi, konačnu pušten u rad, a biće u potpunoj funkciji nakon ispiranja mreže.

“S obzirom na to da je potrojenje u Kamenici, praktično, pušteno u rad, ostalo je da obavimo posao ispiranja mreže, ali i da završimo formalnosti da bi zaposlili radnike preko zadruge, jer trenutno nemamo dovoljno radnika, koji bi bili raspoređeni za rad u tri smene na tom postrojenju. Pored toga je neophodno da uradimo projekte za vodosnabdevanje Oglađenovca, Stapara, Osladića, Beomuževića, Pričevića i Miličinice, da bi sva ta sela dobila vodu”, rekao je Milanović.

JKP “Vodovod” će ove godine u investicije uložiti skoro 102 miliona dinara. Pored investicionih radova, planirana je kupovina građevinske mehanizacije, opreme postrojenje Gorić, softver za obračun, fakturisanje i evidenciju troškova, kao i rekonstrukcija crpnih stanica.

Valjevski “Vodovod” zapošljava 232 radnika, čija je prosečna plata oko 35.000 dinara.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *