utorak, 30. aprila 2024.

Ub dobio još jedan luksuzni hotel

Objavljeno: 12. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Posle ubskog akva parka koji je počeo da radom ovog leta, u neposrednoj blizini je otvoren još jedan luksuzni hotel. Na lokaciji gde je godinama radio hotel „Tamnava“, koji je jedno vreme bio omiljeno mesto za okupljanje mnogih žitelja Kolubarskog okruga, a i šire, a koji je kasnije godinama bio zatvoren i zapušten, sada se nalazi luksuzni hotel „Ub aqua park“.

Tako su Ubljani za tri godine dobili dva luksuzna hotela. Jedan u centru varošice, koji je otvoren 2018. godine i drugi u blizini akva parka i fudbalskog stadiona „Dragan Džajić“. Posao u novootvorenom hotelu je dobilo oko 40 radnika.

„ Kada smo investirali u izgradnju akva parka računali smo lančani efekat investiranja u mnoge druge stvari na teritoriji naše opštine, ali nismo se nadali da će se baš sve ovako brzo realizovati. Zahvaljujući privatnom investitoru koji je obezbedio nemala sredstva da kupi ruinirani hotel, a zatim da ga renovira i sredi po najvišim standardima, mi smo došli do toga da nekadašnji ponos Uba hotel ’Tamnava’ ponovi dobije svoj neki drugi ’život’. On je od ’80. godina do sada pretrpeo razna oštećenja, bio je zapušten i mesto od koga se okretala glava. Prošao je put od ubskog ponosa do ubskog rugla, a sada zahvaljujući ovoj investiciji, postao je hotel sa najvišim standardima“, rekao je na otvaranju novog hotela predsednik ubske opštine Darko Glišić.

Novootvoreni ubski hotel ima na raspolaganju 11 luksuzno opremljenih apartmana i 10 soba, a kapacitet je 60 ležajeva. Hotel se prostire na oko 2.000 kvadrata.

„ S obzirom na to da se hotel nalazi uz akva park, koji je otvoren ovog leta, a koji dnevno ima oko 3.500 posetilaca, nadamo se da će već od naredne godine naš hotel biti pun gostiju. U ovaj hotel smo investirali oko 200 miliona dinara i siguran sam da će on odlično raditi“, rekao je vlasnik hotela Bojan Lazić.

U sklopu hotela otvoren je restoran „Bajka“ sa velikom terasom, odakle se pruža pogled na akva park i fudbalski stadion. Reč je o ugostiteljskom preduzeću koje već 20 godina ima restoran „Bajka“ u Lazarevcu, pet godina na Zlatiboru, a sada su restoran otvorili i na Ubu, u okviru novog hotela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *