subota, 26. oktobra 2024.

Search

Novi prostor za dobrovoljno davanje krvi

Objavljeno: 6. septembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski Crveni krst je juče organizovao 47. akciju davanja krvi i to u novom prostoru u Ulici Milovana Glišića br. 1. Kako je saopšteno, nakon više od pet godina i nešto više od 250 akcija dobrovoljnog davanja krvi realizovanih u prostorijama Crvenog krsta Valjevo, oni su se preselili u prostor u neposrednoj blizini dosadašnjeg sedišta Crvenog krsta.

Akcija (arhiva), foto: Crveni krst Valjevo
Akcija (arhiva), foto: Crveni krst Valjevo

„Ovaj prostor je praktično sačekao svoju najbolju namenu, jer smo dugo analizirali na koji način bi sadašnji prostor u kome se daje krv mogao da se unapredi. Rešenje koje smo odabrali učiniće da dobijemo integrisani pristup, u kome davaoci na jednom mestu, popunjavaju upitnike, prolaze obavezne preglede i doniraju krv. Prethodni prostor Crveni krst Valjevo će nakon adaptacije staviti u funkciju punkta za distribuciju obroka, korisnicima narodne kuhinje“, navedeno je u saopštenju za javnost.

Kako se navodi, imajući u vidu da je obaveštavanje, motivisanje, zadržavanje dobrovoljnih davalaca kao i organizovanje akcija jedno od javnih ovlašćenja, definisano Zakonom o Crvenom krstu, oni smatraju da će sa novim prostorom biti još uspešniji, a da će  najhumanijim sugrađanima i sugrađankama, skroman ali daleko uslovniji porostor, biti još prijatniji za davanje krvi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *