četvrtak, 24. oktobra 2024.

Search

Ambasador Irana u poseti Valjevu

Objavljeno: 17. oktobra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Grad Valjevo
Foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković ugostio je ambasadora Islamske Republike Iran u Beogradu Rašida Hasana Bur Baeija sa saradnicima, koji je sinoć prisustvovao otvaranju izložbe „Moja prelepa zemlja Iran“ iranske umetnice Parise Šad Gazvini, koja je otvorena u Internacionalnom studiju „Radovan Trnavac Mića“.

Na sastanku na kome su prisustvovali predstavnici grada Valjeva iz oblasti privrede, kulture, sporta i turizma je istaknuta namera da se u budućnosti intenzivira saradnja u raznim oblastima, objavljeno je na sajtu Grada.

Ambasador Islamske Republike Iran u Beogradu se zahvalio gradonačelniku na dobrodošlici i istakao da postoji mnogo potencija za saradnju u budućnosti.

Foto: Grad Valjevo

„Čast mi je što sam sa gradonačelnikom i njegovim kolegama razgovarao o raznim temama, mnogo potencijala ima za saradnju. Ono što me raduje, jeste da postoji velika politička volja između dve zemlje na najvišem nivou i nadam se da će se ta saradnja razvijati. Tokom proteklih godina smo svedoci razvoja saradnje u svim sferama. Među svim tim oblastima kulturna saradnja zauzima veoma značajno mesto i izložba u Valjevu je dokaz ove tvrdnje. Gradonačelniku sam rekao da sve oblasti koje imaju potencijal i mogućnost za saradnju postoje u Valjevu, bilo da se radi o kulturi, sportu, privredi, trgovini i industriji, kao i sve ostale oblasti. Pokušaćemo da definišemo grad u Iranu koji po svim aspektima odgovara Valjevu . To može biti veoma dobra odskočna daska za saradnju između dve zemlje na nivou gradova. Ono što sam ja video kod gradonačelnika, jeste da je mlad čovek koji je pun ideja i to može biti dobar znak da će ta saradnja biti plodonosna“, poručio je ambasador Irana.

„Naše dve zemlje već odavno imaju tradicionalno dobru bilateralnu saradnju. Ovo je prilika da analiziramo mogućnosti saradnje i na nivou gradova“, poručio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *