nedelja, 22. septembra 2024.

Search

Vežba Gorske službe spasavanja na Ljutom kršu

Objavljeno: 10. jula 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Vežba, foto: GSS
Vežba, foto: GSS

VALJEVO- Gorska služba spasavanja održala je vežbu spasavanja sa nepristupačnog terena na planini Maljen u blizini vidikovca Ljuti krš.

Vežba je održana u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta Gorske službe spasavanja Srbije stanice Valjevo u vanrednim situacijama“.

„Pretražene su dve oblasti terena uz pomoć službenog psa, nakon čega su rađene tehnike spasavanja sa nepristupačnog terena podno vrha Ljuti krš. Ovo je aktivnost gde su rađene tehnike spasavanja kako bi turisti bili što bezbedniji i kako bi se adekvatno reagovalo u ovakvim situacijama. Ukupno je na vežbi  učestvovalo sedam članova GSS-a stanice Valjevo, četiri člana stanice Beograd kao i dva člana stanice Kruševac“, navedeno je u saopštenju za javnost Gorske službe spasavanja.

Vežba, foto: GSS

Kako je saopšteno, planina Maljen i turističko mesto Divčibare su izabrani zbog velikog broja turista, poziva koji dolaze GSS-u sa ove planine i lokacije gde se dešava najveći broj nesreća.

Navedeno je i to da je otvoren konkurs za prijem novih članova Gorske službe spasavanja Srbije za 2024. godinu.

Učesnici vežbe, foto: GSS

„Ovim putem pozivamo sve zainteresovane avanturiste da svoje aktivnosti u prirodi upotpune dozom humanosti i pridruže se našoj spasilačkoj ekipi. Prijave traju do 11. avgusta dok će se testiranje obaviti u sedam gradova širom Srbije, kao i u Valjevu“, saopšteno je iz Gorske službe spasavanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *