sreda, 9. oktobra 2024.

Search

Jesenja izložba cveća

Objavljeno: 27. septembra 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Cveće (ilustracija), foto: Patak online
Cveće (ilustracija), foto: Patak online

VALJEVO- Od danas do nedelje Valjevo će biti u znaku cvetnih  jesenjih boja i mirisa. Prva jesenja izložba cveća, koju organizuju preduzeće „Agrorazvoj – valjevske doline“ i grad Valjevo, biće održana u Parku Vide Jocić na Jadru.

Kako se najavljuje, 26 proizvođača iz Valjeva, Ljiga, Šapca, Kragujevca, Rače,Vršca, Barajeva i drugih mesta, izložiće cveće, sadni material i opremu za dvorišta. Svečano otvaranje je najavljeno za danas u podne.

U prodaji će biti jesenji program cveća – hrizanteme, dvogodišnje vrste, višegodišnje cvetnice, zatim sadnice listopadnog i četinarskog drveća, te propratni materijal, kao što su saksije i najkvalitetniji supstrati za biljke, dekoracije u cvećarstvu …

Cveće (ilustracija), foto: Patak online

Biće organizovane radionice izrade saksija i predmeta od gline.

Nakon dve prolećne izložbe cveća i sadnog materijala, u “Agrorazvoju” kažu da su se za organizovanje manifestacije u ovom periodu godine odlučili, jer su „prepoznali da Valjevo zaslužuje da ima i jesenju izložbu cveća, s obzirom na to da su dosadašnje prolećne izložbe bile izuzetno posećene i pobrale su dobre komentare posetilaca i samih izlagača”.

Tokom sva tri izložbena dana posetioce očekuje i raznovrstan muzički program – za petak je najavljen koncert učenika Muzičke škole “Živorad Grbić”, u subotu će nastupiti Marko Tomić i Luka Jezdić, dok će u nedelju zaigrati članovi folklornog ansambla Doma kulture “Izvor” iz Gorića.

D.D.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *